„Bugetul pe 2011 este fãcut dupã ureche”

8 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul viitor, imediat apărând şi discuţii vizavi de acesta. Potrivit proiectului, totalul cheltuielilor cu investiţiile va creşte de la 33,9 miliarde lei, la 35,1 miliarde lei, iar numărul estimat al locurilor de muncă ar urma să urce cu 23.000. Bugetul asigurărilor sociale este în continuare nesustenabil, astfel că va trebui din nou alimentat de la bugetul de stat, cu transferuri de 13,9 miliarde lei. Pentru bugetul de şomaj, va fi asigurată o subvenţie de peste trei miliarde lei.

„Satisface doar clientela politică”

Senatorul PSD de Hunedoara, Cosmin Nicula (foto), susţine însă că bugetul pentru anul viitor este unul nerealist. „Estimările Guvernului nu sunt realiste. Creşterea încasărilor din contribuţiile sociale incluse în proiectul bugetului pentru anul viitor este nefundamentată şi apare ca nerealistă, în condiţiile în care cadrul macroeconomic nu s-a modificat, iar performanţa din acest an a fost mai slabă decât în 2009. Bugetul României este făcut după ureche. Este un buget procriză, care conduce la prelungirea crizei, nu la ieşirea din ea. Este prost construit, antieuropean, fără viziune”, a declarat senatorul Cosmin Nicula.

„Mai trebuie subliniat că este un buget clientelar, care va satisface doar clientela politică a puterii, fără a ţine cont de necesităţile reale ale României. Este un buget antisocial. Pensionarii, profesorii, agricultorii şi salariaţii din sistemul sanitar au fost primii sacrificaţi în numele crizei. În acest timp, risipa banului public şi evaziunea sunt în floare. Un buget care a uitat de şomeri, deoarce nu există nici un program de creare de locuri de muncă, deşi avem 670.000 de şomeri”, a adăugat parlamentarul hunedorean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dosar penal pentru Prostituţie, cu tarife de criză

O femeie de 30 de ani, din Orăştie, s-a ales cu dosar penal pentru prostituţie, după ce a fost surprinsă...

Cronică de eveniment cultural cu foarte mulţi protagonişti

În pofida tăierilor de salarii, de pensii, de indemnizaţii pentru tinerele mame, oamenii încearcă să trăiască normal sărbătorile de iarnă...

Gura lumii

De teama şefului mai mare, care i-a ameninţat că intră între ei şi ia măsuri drastice, doi „gălbiori” de prin...

Închide