„Brio”, noua „steluţă” a şahului hunedorean

Ciprian Marinuţ

Şahista de şase ani, Briana Maria Irimia (foto), fostă la CSM  Petroşani şi stabilită de puţin timp în Italia, a reuşit, surprinzător pentru organizatori, să câştige turneul „Villa Cappella” şi să obţină titlul de vicecampioană a regiunii Mantova, la categoria opt ani.
 

Pe urmele Dariei
Micuţa şahistă din Petroşani a fost vedeta surpriză a ediţiei 2011 a competiţiei  pentru copii şi juniori turneul „Villa Cappella” din Italia. Briana Maria Irimia, „Brio”, cum o alintă părinţii, a ocupat primul loc la categoria opt ani, cu maximum de puncte, în condiţiile în care ea are numai şase ani. Eleva antrenorului Gheorghe Şcurhan, cel care a descoperit-o şi pe mai cunoscuta Daria Vişănescu (14 ani), a acumulat cinci puncte din cinci posibile şi a demonstrat că are talent cu carul. Cu numai o săptămână în urmă, „Brio” a devenit vicecampi-
oană a regiunii Mantova, tot la categoria opt ani, cu patru puncte din cinci posibile.

Antrenamente pe internet
Briana se află în Italia cu părinţii, însă îi este foarte dor de colegii de la Clubul de Şah CSM  Petroşani. Ea îşi continuă pregătirea la şah câte două ore zilnic, cu antrenorul care a descoperit-o, Gheorghe Şcurhan, prin intermediul internetului. „Zilnic, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, fac pregătire cu Briana cu ajutorul camerei web. Antrenamentele durează câte 1,5-2 ore, depinde de cât de odihnită este şahista în ziua respectivă. Mai are încă mult de lucru, dar dacă va continua pregătirea în ritmul acesta, Briana are şanse mari să facă o figură frumoasă în competiţiile oficiale din Italia şi la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, care va avea loc în 2012 la Iaşi. Briana îşi doreşte foarte mult să devină mare maestră internaţională a şahului”, a declarat Gheorghe Şcurhan, coordonatorul clubului CSM Petroşani.

2 comentarii la „„Brio”, noua „steluţă” a şahului hunedorean

  • 3 martie 2011 la 3:17
    Permalink

    Felicitari micutei si antrenorului.

  • 5 aprilie 2011 la 19:59
    Permalink

    Bravo Briu,mergi mai departe tot asa

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.