„Bolnavi” de sărăcie

Ciprian Marinuţ

Echipa de rugbi Ştiinţa Petroşani riscă să rateze obţinerea dreptului de participare în Superliga României, din cauza problemelor financiare şi a „carenţelor” de la baza sportivă.

Performanţă fără continuitate
Rugbiştii de la Ştiinţa Petroşani şi-au asigurat accesul în Superligă, anul trecut, după un sezon bun în Divizia Naţională, acolo unde jucătorii lui Emil Drumea şi Alexandru Lupu s-au clasat pe locul secund, printr-o evoluţie constantă. Performanţa din teren riscă să se ducă pe apa Sâmbetei, întrucât clubul din Valea Jiului se confruntă cu probleme financiare şi are o bază sportivă sub standardele pretinse la acest nivel. Surse din interiorul grupării petroşănene susţin că Ştiinţei ar putea să-i fie respinsă promovarea în campionatul Superligii, care va demara în luna martie, din cauza sărăciei. „Bugetul clubului e departe de pretenţiile pentru acest nivel. În momentul de faţă, Ştiinţa are doar vreo 20 de jucători în lot, iar minimul necesar e de vreo 30. Şi baza sportivă de la Stadionul Universităţii e mult sub standardele Superligii. Se anunţă vremuri grele, iar dacă factoril locali şi judeţeni nu-şi respectă promisiunile, echipa nu poate accede şi supravieţui la acest nivel”, a declarat un oficial al clubului din Petroşani.
Pentru participarea în Superligă, Ştiinţa este obligată de către Federaţia Română de Rugbi să refacă actuala bază sportivă cu toate anexele ei. Marea problemă o reprezintă vestiarele, motiv pentru care Ştiinţa nu a putut organiza acasă nici etapa obligatorie din Cupa României, în anul 2011.

One thought on “„Bolnavi” de sărăcie

  • 5 ianuarie 2012 la 3:52
    Legătură permanentă

    Sa se desfinteze echipele de rugby si fotbal (nu-i intereseaza pe studenti aceste echipe doar pe uni profesori)iar bani acestea sa se dea la studenti cu merite (burse mari in bani)la invatatura pentru a se inscrie cat mai multi studenti la Universitatea Petrosani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.