Actualitate

Medalii peste medalii pentru cercetãtorii INSEMEX

Maximilian Gânju

Cercetătorii  Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani au reuşit în anul 2011 să obţină primul loc la mai multe saloane de inventică naţionale şi internaţionale.

Printre acestea, se numără Salonul Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi – „INVENTIKA – 2011“ Bucureşti, unde au câştigat trei medalii de aur, două de argint, cinci de bronz şi un premiu special din partea Biroului de Invenţii al Republicii Moldova, Salonul Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi – „INVENTIKA – 2011“ Iaşi, România, unde au câştigat trei medalii de aur. Acestora li se adaugă şi a 60-a ediţie a Concursului Internaţional Bruxelles – EUREKA, organizat în cadrul Salonului INNOVA, la Bruxelles, BELGIA, unde au câştigat două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.
Un alt succes al specialiştilor INSEMEX, spune directorul general al instituţiei este şi faptul că s-a reuşit finalizarea mai multor proiecte, care odată implementate salvează vieţi. „Institutul a finalizat cu succes un număr de 23 de proiecte de cercetare cu finanţare publică naţională, toate fiind în domeniul protecţiei vieţii lucrătorilor, a resurselor minerale, protecţiei la explozie a echipamentelor, a securităţii explozivilor şi articolelor pirotehnice, în domeniul activităţii de salvare minieră/suprafaţă-medii cu pericol de atmosferă şi toxică. Rezultatele obţinute au fost diseminate la nivel naţional şi internaţional prin participare la simpozioane, congrese, saloane şi articole în publicaţii de profil (mai mult de 60 de lucrări publicate în reviste şi proceedings-urile manifestărilor ştiinţifice). De asemenea, rezultatele obţinute au fost implementate atât în cadrul institutului, cât şi la beneficiarii parteneri, cum este Compania Naţională a Huilei Petroşani”, a precizat directorul Constantin Lupu (foto). Pe lângă activitatea de cercetare, specialiştii institutului au avut anul trecut şi câteva misiuni extrem de dificile, ei trebuind să facă lumină în cazul unor accidente de muncă extrem de grave, cum ar fi explozia de la EM Uricani sau de la Uzina de Armament Sadu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura