Politica si administratie

„Bãsescu are de acoperit cinci ani de eşec”

05nistor laurentiu

 

  Nicolle Ebner

La Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Hunedoara, susţinută ieri, la Deva, social-democraţii hunedoreni s-au întrecut în a aduce critici la adresa lui Traian Băsescu, pe care-l fac vinovat de declanşarea uneia dintre cele mai profunde crize politice din România post-decembristă.

 
„Este al treilea guvern pe care încearcă să-l distrugă”
Potrivit liderilor PSD Hunedoara, Traian Băsescu este singurul care a declanşat criza şi singurul care poate şi trebuie să o oprească, însă el a ales să acutizeze criza, continuând să practice un joc politic iresponsabil. “Continuând criza politică într-o perioadă de criză economică, actualul preşedinte al României face un gest iresponsabil. Fiecare minut care trece agravează
 situaţia economică a ţării. Dacă această Coaliţie şi acest guvern se vor rupe, este vina lui Traian Băsescu. Este al treilea guvern pe care Traian Băsescu încearcă să-l distrugă”, declară preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu (medalion). Liderul social-democraţilor hunedoreni mai spune că următorul pas pe care-l va face actualul preşedinte al României este debarcarea lui Emil Boc, deoarece: “pentru a-şi păstra funcţia, acest preşedinte este dispus să-şi sacrifice ţara, partidul şi chiar pe premierul Boc, care nu este altceva decât portavocea lui Traian Băsescu. Niciodată premierul nu a făcut ceva de capul lui. Nici acum nu
fost cazul, pentru că remanierea şi tot acest joc politic este opera lui Băsescu”. 
„La Cotroceni, s-a instalat obsesia fraudării alegerilor“
Nici deputatul Laurenţiu Nistor (foto) nu este mai blând cu declaraţiile critice la adresa „aliaţilor” din PDL. Referitor la obsesia fraudării alegerilor prezidenţiale, Nistor spune că aceasta s-a instalat doar la Palatul Cotroceni. “Primul care a vorbit, încă din 2004, despre fraudarea alegerilor, a fost Traian Băsescu. Conştient că va fi învins la scrutinul din 6 decembrie, a invocat motivul fraudării, adică un tertip specific preşedintelui, de a abate atenţia alegătorilor de la eşecul mandatului său. Este evident, că prin acest joc, Traian Băsescu încearcă să acopere un mandat ratat. Este un nou episod din telenovela pe care preşedintele o aduce pe ecranele televizoarelor atunci când are ceva de acoperit. Iar astăzi, are de acoperit cinci ani de eşec”, este de părere şi parlamentarul PSD, Laurenţiu Nistor.
În loc să pună capăt crizei, preferă să nu se grăbească
Acuzaţiile liderilor PSD Hunedoara, la adresa lui Traian Băsescu, au avut la bază declaraţia preşedintelui, care, în loc să tempereze conflictul din coaliţie, a preferat să nu se grăbească, lăsând cele două partide să găsească singure o soluţie pentru şefia MAI. Din declaraţiile lui Traian Băsescu nu a rezultat, explicit, dacă a semnat sau nu revocarea lui Dan Nica.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura