Politica si administratie

„Avram Iancu, omorât pentru a doua oarã”

05 Costel Avram

  Nicolle Ebner

Cel mai vehement critic al „sacrificării judeţului Hunedoara, de către PDL, în favoarea UDMR”, este preşedintele filialei judeţene PRM Hunedoara, Costel Avram (foto). Pentru Avram, numirea unui prefect UDMR în fruntea judeţului reprezintă cel mai mare afront pe care-l poate aduce Guvernul României urmaşilor lui Avram Iancu, luptător pentru libertatea românilor, erou naţional omagiat an de an pentru faptele sale.

„Cine mai are încredere în PDL?“
„Nu am nimic cu persoana lui Attila Dezsi. Din contră, îi port un deosebit respect pentru profesionalism, dar pentru faptul că, în Ardeal, în judeţul Hunedoara, UDMR a preluat conducerea judeţului, putem spune clar şi răspicat că Avram Iancu a fost omorât pentru a doua oară. Aştept cu nerăbdare începutul lui septembrie, când reprezentantul guvernului în teritoriu va plânge la mormântul lui Iancu, va ţine discursuri de comemorare a eroului naţional care a luptat împotriva asupritorilor maghiari şi va depune o coroană cu panglică tricoloră în Panteonul de la Ţebea”, a declarat liderul filialei judeţene PRM Hunedoara. Avram este de părere că din cauza intereselor politice, majoritatea PDL a fost  sacrificată pentru o minoritate de nici cinci la sută-UDMR, însă democrat-liberalii au pierdut pe mâna lor, „şi a unor cozi de topor – unul care a fost temporar şi pe la prefectură, şi de care, dacă nu se scapă repede, PDL va pieri definitiv în judeţ. Ce încredere să mai aibă hunedorenii în astfel de guvernanţi care-şi trădează eroii şi îşi calcă în picioare istoria numai de dragul intereselor politice?”, se întreabă liderul PRM Hunedoara.

PDL Hunedoara, aruncat în opoziţie
Decizia conducerii centrale PDL de a oferi UDMR postul de prefect al judeţului aruncă PDL Hunedoara, în opoziţie. Potrivit vicepreşedintelui PDL Hunedoara, Florian Toma, democrat-liberalii hunedoreni respectă decizia luată la nivelul conducerii centrale, dar asta nu înseamnă că vor sta cu mâinile în sân. „Vom continua să facem demersurile necesare, pentru a obţine din nou funcţia de prefect al judeţului. De data aceasta, vom veni în faţa şefilor de la Bucureşti cu argumente suplimentare pentru a explica faptul că, în situaţia în care, funcţia de prefect nu rămâne unui reprezentant al PDL, este ca şi când ne-am afla în opoziţie, ştiut fiind faptul că atât conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi primăria reşedinţei de judeţ, sunt liberale”,  spune vicepreşedintele democrat-liberalilor hunedoreni. Toma menţionează că PDL Hunedoara este dezamăgit că a pierdut funcţia de prefect, dar pe de altă parte, recunoaşte că rezultatele slabe obţinute la alegerile prezidenţiale îi trimiteau din start în zona negocierilor cu UDMR, la nivel naţional. În cele din urmă, s-a dovedit că pierderea alegerilor în judeţul Hunedoara a fost cel mai important criteriu care a dus la sacrificarea organizaţiei judeţene. În acest context, alegerile interne din cadrul organizaţiei judeţene a PDL, din primăvara acestui an, când se presupune că o nouă echipă va accede la conducerea filialei judeţene, sunt aşteptate cu nerăbdare.

„Pot face multe şi ca subprefect”
Repeziciunea schimbării din funcţie l-a luat prin surprindere chiar şi pe fostul prefect, Dorin Gligor. Paradoxal, Gligor, care deţine o funcţie considerată prin lege drept apolitică, a fost sancţionat pe linie politică pentru eşecul PDL Hunedoara la alegerile prezidenţiale, fiind şi singurul care trage toate ponoasele. Asta şi poate datorită faptului că la negocierile cu UDMR, de la Bucureşti, la care au un cuvânt de spus şi liderii locali, n-a prea avut cine să se lupte pentru păstrarea postului de prefect. Cu toate acestea, ca un soldat disciplinat ce este, Dorin Gligor afirmă că-şi va continua activitatea în administraţie, în funcţia de subprefect. „Apreciez relaţia de guvernare cu UDMR, însă nu prea sunt de acord cu UDMR, care a cerut şi a obţinut funcţia de prefect în Ţara Moţilor”, declară Gligor. Acesta afirmă, însă, că  pleacă din post cu fruntea sus. Din 2 octombrie, de când a fost învestit în funcţie şi până acum, a adus în judeţ peste 200 de miliarde de lei  necesari continuării proiectelor demarate în infrastructură, în mediul rural, asigurarea încălzirii termice la Deva şi Brad, pentru continuarea lucrărilor la şcoli, înlăturarea efectelor calamităţilor.  „Pot face la fel de multe pentru judeţ şi din postura de subprefect”, mai declară Dorin Gligor, care, nu exclude însă nici varianta de a candida pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene PDL Hunedoara, mai ales că propunerile în acest sens au început să fie tot mai multe. „Dar până la alegeri mai este timp şi se mai pot întâmpla multe”, concluzionează Dorin Gligor.

4 comentarii la „„Avram Iancu, omorât pentru a doua oarã”

  • Poate odata si odata se vor mai gasi sib altii si le vomda foc la unguri din nou.

  • Marele „patriot” Avram Costel care in tinerete avea doar profesionala apoi datorita ruigbiului a terminat liceul si facultatea pe urma sa bagat in politica si a ajuns bogat si ne da sfaturi pe bani nostri publici,facea propaganda din partea lui Molot sa scumpeasca apa care vine prin cadere la noi in Valea Jiului.Avem incredere in Attila Dezsi ca va face mai multe pentru minerii Vaii Jiului si pentru drumul spre Voineasa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura