Sport

„Avantaje”, pe podiumul naţional

Ciprian Marinuţ

Câştigătoarea Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva s-a dovedit competitivă şi pe plan naţional, cucerind medalia de bronz la turneul pe ţară la amatori, desfăşurat la Cluj.

Start cu emoţii, finiş cu bucurie
Devenii au început cu stângul competiţia şi au pierdut, scor 0-1, primul meci din grupă, cel cu Arsenal Tg. Mureş, deşi au dominat autoritar întâlnirea. „Emoţiile şi-au spus cuvântul, deşi avem mulţi jucători cu experienţă. Am ratat cât pentru 10 meciuri, iar ei au marcat la una dintre puţinele lor ocazii”, a spus Cristian Glodeanu, finanţatorul echipei. Valoarea celor de la „Avantaje“ şi-a spus cuvântul în următoarele partide, iar devenii au reuşit o serie de patru victorii consecutive şi au ajuns în semifinale. „Avantaje” a învins în grupă pe Eca Ploieşti (scor 2-1, goluri A. Paul şi Mureşan) şi pe Atletic Galaţi (scor 4-1, goluri Doboş, Mureşan – 2 şi Cl. Popa) şi s-a calificat în optimi de pe locul întâi. În primul meci eliminatoriu, „Avantaje” a trecut cu 1-0 de campioana judeţului Braşov, prin golul marcat de Sava, iar în sferturile de finală, devenii au dispus cu 1-0 de campioana judeţului Constanţa, prin reuşita lui A. Paul. Partida din semifinale cu Magic Pizza Iaşi, echipă care avea să câştige turneul, a fost una pe muchie de cuţit, însă „Avantaje” a fost învinsă cu 2-1. În finala mică, în care s-au întâlnit învinsele din finală, devenii au dispus cu 2-1 de campioana municipiului Zalău, prin golurile semnate de Torok şi Gavrilă, obţinând medaliile de bronz. „Prezenţa pe podiumul naţional demonstrează că acuzaţiile că am fi câştigat Campionatul Devei cu blaturi sau cu ajutorul arbitrilor sunt nefondate. Avem o echipă bună şi am jucat întotdeauna numai pe teren, nu în culise”, a precizat Cristian Glodeanu.
Lotul echipei Avantaje: Ioan Robciuc şi Claudiu Rostaş – portari; Alexandru Mureşan (căpitan), Andrei Sava, Alin Paul, Andrei Torok, Alexandru Doboş, Marian Gavrilă, Claudiu Popa, Claudiu Zamă, Vlad Vălăşuteanu.

3 comentarii la „„Avantaje”, pe podiumul naţional

  • Cu putin noroc eram campionii romaniei,dar locul III pe tara cred k spune multe despre valoarea echipei destul contestata de unii invidiosi.echipa a demonstrat in acest turneu k are valoare si k sia meritat titlul de campioana.AVANTAJE o e chipa frumoasa

  • din fericire pentru noi echipa Avanatje nu a mai fost invitata sa participe in campionat. o decizie buna luata de organizatori. o sa ramaneti mult timp doar cu aceasta satisfactie. cat despre cum ati castigat campionatul…… lasa de dorit.

  • LA GARA CU VOI,PAPAGALILOR !!!,IN FRUNTE CU FRACELE.UN PAPAGAL EFTIN DE CARTIER.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura