Sport

„Asul” tinerei generaţii

Ciprian Marinuţ

Bogdan Bristan, de la SCM Deva, este deja un nume respectat în tenisul juvenil românesc şi poate ajunge un profesionist de top, iar povestea sa de succes are la bază munca, renunţarea la copilărie şi seriozitatea.

Dragoste la prima vedere

Tenismanul, care va împlini 13 ani în luna iulie, s-a îndrăgostit de sportul alb în vara lui 2005, la vârsta de opt ani, când a păşit prima dată pe un teren de tenis, la Orăştie. Încă de la început, a fost remarcat de primul său antrenor Adinel Botescu, care a observat înclinaţia spre acest sport şi calităţile necesare unui viitor tenisman. Vrăjit de tenis, Bogdan i-a rămas fidel şi a început să caute performanţa. „Cu multe antrenamente, pasiune şi renunţând uneori la jocurile copilăriei, am devenit tot mai competitiv”, spune Bogdan, care n-a neglijat nici şcoala, fiind în fiecare an printre premianţii clasei lui.

Palmares bogat, speranţe mari

După primii paşi în tenis, Bogdan a fost antrenat de Gheorghe Hîrceagă, iar de peste un an, se pregăteşte sub îndrumarea antrenorilor Sorin Bărăştean, din Cugir şi Lunella Maier, de la SCM Deva, club la care este legitimat. „În ultimi ani, Bogdan a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale şi a devenit unul dintre jucătorii de top ai talentatei generaţii a clubului SCM Deva, care în 2009 a cucerit titlul naţional la categoria 12 ani echipe de dublu.

În 2007, la vârsta de 10 ani, Bogdan era pe locul 23 la nivel naţional, iar în 2009 s-a clasat în top cinci naţional, la categoria 12 ani. Tenismanul a urcat rapid şi în ierarhia de la categoria 14 ani, fiind pe locul 2, după primele concursuri din acest an, deşi abia în iulie va împlini 13 ani”, a spus Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva.

Palmaresul lui Bristan e deja bogat şi are următoarele repere: sfertfinalist la campionatele naţionale, semifinalist la două competiţii internaţionale şi concursuri câştigate la Alba Iulia, Oradea, Hunedoara, Timişoara. Vârful performanţelor a fost atins toamna trecută, la Bucureşti, când a devenit campion naţional pe echipe de dublu, împreună cu colegii de la SCM Deva, Maria Orban, Mandy Sapta, Alexandra Nicoară şi Dragoş Mădăraş. „Anul 2010 este unul mai greu, pentru că joc la categoria 14 ani, iar eu nu am încă nici 13. Sper să fie un an de consolidare a cunoştinţelor tehnico-tactice, pentru a putea face faţă competiţiilor cu adversari tot mai puternici”, a afirmat Bogdan Bristan.

Mulţumiri celor din umbră

Această poveste de succes nu ar fi fost posibilă fără sprijinul părinţilor, antrenorilor şi clubului SCM Deva, care i-a facilitat participarea la multe competiţii şi dotarea cu echipament sportiv. „Un sprijin important am primit şi din partea Primăriei Orăştie, care mi-a permis gratuit accesul în sala de sport a municipiului şi din partea firmelor Chimsport Orăştie şi Sepe Instalcom Orăştie”, a precizat tânărul tenisman.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura