„ANDIVET”, primul spital veterinar din Transilvania

Nicolle Ebner

Ieri, la Deva, a fost deschis pacienţilor, primul spital veterinar privat, cu program non-stop, din Transilvania. Valoarea investiţiei depăşeşte 500.000 de euro, iar lucrările s-au derulat pe o perioadă de trei ani şi jumătate.

Respect pentru viaţă

Spitalul “Andivet” se adresează animalelor de companie şi dispune de opt compartimente de specialitate, conduse de medici veterinari. Personalul medical este structurat pe domenii stricte de intervenţie, iar pe timpul nopţii se asigură un serviciu de gardă. “Investiţia a fost efectuată strict din fonduri private şi s-a derulat pe parcursul a trei ani şi jumătate. În Ardeal, nu mai sunt alte spitale veterinare de talia celui din Deva, cu excepţia celor care funcţionează la facultăţile de medicină veterinară din Cluj-Napoca şi Timişoara”, a declarat managerul Spitalului Andivet, dr. Constantin Mihăilă.

În cadrul spitalului există, printre altele, săli de consultaţii, o sală de operaţii foarte modernă, o sală de tratamente şi un laborator performant. De asemenea, animalele pot fi examinate cu ajutorul ecografului sau prin metoda clasică a radiografiilor. “În 1959 s-a închis Spitalul veterinar de la Sibiu, unicul în Transilvania la acea vreme, şi astăzi (n.r.: ieri), am avut darul Sfânt să inaugurăm, după 50 de ani, primul spital veterinar din Transilvania, la Deva. Unitate în care performanţa profesională este de nivel mondial, iar dotările de cea mai înaltă clasă europeană. De acum, şi necuvântătoarele au un spital al lor şi chiar dacă nu vorbesc, afecţiunile lor pot fi tratate de un colectiv de medici veterinari cu multă dăruire. „E o mândrie a specialiştilor veterinari că în judeţul nostru s-a deschis primul spital pentru necuvântătoare, dar şi un semn că medicina veterinară se găseşte la valori profesionale de diagnosticare umană”, a concluzionat directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţul Hunedoara, dr. Mihail Rudeanu, după ce a făcut un tur al spitalului.

Spitalul mai dispune de o ambulanţă pentru solicitările urgente, de zi sau de noapte, venite din partea proprietarilor animalelor bolnave. În următoarele săptămâni, spitalul va deschide şi un serviciu de pensiune pentru animalele de companie, în situaţia în care stăpânii acestora sunt nevoiţi să plece de acasă pentru o perioadă de timp.

7 comentarii la „„ANDIVET”, primul spital veterinar din Transilvania

 • 23 februarie 2010 la 16:20
  Legătură permanentă

  Felicitari domnului doctor Mihaila ! Un pas urias spre mult dorita civilizatie, la care tindem cu totii !
  Cunoscandu-i, din experienta personala, profesionalismul si omenia care ii caracterizeaza conduita nu-i pot dori decat mult, mult succes, alaturi de echipa deosebita pe care si-a format-o !
  Cu deosebita stima,
  Simona Hotea
  Deva

 • 16 aprilie 2010 la 4:12
  Legătură permanentă

  stima si respect pt aceasta echipa de medici veterinari care au pus bazele acestui spital…acum si necuvantatoarele „au un cuvant de spus”felicitari sincere dl dr Mihaila un adevarat iubitor al animalelor,felicitari intregului colectiv…multe respecte

 • 26 aprilie 2010 la 21:41
  Legătură permanentă

  „FELICITARI’ DOCTORULUI DE ANIMALE FACATORUL DE MINUNI MIHAILA CARE ARE DARUL DE A ‘MULGE’ CLIENTII DE BANI DE PE URMA FAPTULUI CA ACESTIA ISI IUBESC ANIMALELE. DARUL DE A VORBI FRUMOS, BLANDETEA, OCHII CARE CLIPESC DES SI NEVINOVAT TOATE TE FAC SA CREZI CA DIAGNOSTICELE SUNT CELE ADEVARATE.
  DISPERAREA OAMENILOR CARE VIN CU ANIMALE BOLNAVE, RANITE SUNT UN MOTIV IN PLUS DE A „PERIA’ CLIENTII ,TOATE ACESTEA DUCAND LA BUNASTAREA MATERIALA A „FACATORULUI DE MINUNI”, SINGURUL SCOP CARE IL MULTUMESTE SUFLETESTE.
  PENTRU DETALII ACCESATI ADRESA DE EMAIL [email protected]

 • 1 iunie 2010 la 16:15
  Legătură permanentă

  parerea mea este ca daca vrei cu adevarat sa tratezi un animal nu ai neaparat nevoie de ultimele standarde.mai demult se reusea tratarea animalelor si a oamenilor mult mai bine decat in epoca tehnlogiei.degeaba exista doctori daca nu stiu sa interpreteze simptomele.asa ca sa vedem inainte succesele sau insuccesele acestui spital veterinar si dupa aceea putem spune daca si-a atins scopul sau nu.

 • 2 februarie 2011 la 21:08
  Legătură permanentă

  Am fost azi cu un amstaff pentru o operatie si am ramas profund impresionat de aceasta clinica, de curatenie, dotari, si mai ales de profesionalismul de care au dat dovada cei din echipa de medici de acolo, precum si respectul pe care il au fata de clienti.
  Recomand tuturor aceasta clinica, chear daca trebuie sa mergeti sute de chilometrii merita!…nu este pentru reclama doar sunt foarte placul impresionat.”Salutari domnului doctor care a operat-o pe Herra!”

 • 11 decembrie 2014 la 9:31
  Legătură permanentă

  Pacat de numele dv. domnule dr. Mihaila, ca este patat de una din angajatele dv. care nu a fost capabila sa trateze un catel de viroza simpla dupa doua vizite la spitalul dv. in doua zile consecutive si la inceputul simptomelor. In a treia zi catelul a murit fara sa apucam sa mai venim cu el. Mentionez ca tratamentul facut ne-a costat 104 lei, si in mod sigur a fost facut dupa ureche!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.