Deveanul Cristian Niţu este cercetat pentru înşelăciune cu utilaje

Sorina Popa

Aproape 20 de persoane, printre care şi cinci cetăţeni arabi, acuzate de constituire în grup infracţional organizat care avea ca preocupare săvârşirea de infracţiuni în dauna unor societăţi de leasing, au fost aduse, aseară, pentru audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Sediul Teritorial Alba Iulia.

Peste 30 de percheziţii

După investigaţii care au durat mai multe luni de zile, ieri, în mai multe judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti a avut loc o acţiune desfăşurată de structurile de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, sub coordonarea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Alba Iulia, fiind efectuate peste 30 de percheziţii domiciliare. La acţiune au participat structuri ale BCCOA din Argeş, Cluj, Prahova şi Bucureşti, precum şi poliţişti din Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Şeful BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, a declarat că persoanele acuzate aveau mai multe moduri de înşelare, fără a dezvălui care erau acestea, în condiţiile în care ancheta este în curs.

Persoanele aduse pentru audieri la Alba Iulia sunt acuzate de înşelăciune cu prejudiciu deosebit de mare. Comisarul şef Traian Berbeceanu a declarat că prejudiciul stabilit până în prezent se ridică la aproape un milion de euro.

Cei în cauză sunt acuzaţi că după ce achiziţionau, prin societăţi de leasing, autoturisme şi utilaje, şi falsificau documente, le vindeau ulterior în străinătate, cu deosebire în Libia şi Siria.

Arestat în dosarele „Valahia” şi „Spumă şi Bibanu”

Surse din Poliţie susţin că printre cei audiaţi ieri se află şi deveanul Cristian Bogdănel Niţu (foto). Acesta este un cunoscut al oamenilor legii. Astfel, Niţu a fost arestat în iulie 2003 în cursul Operaţiunii „Valahia“, care a fost declanşată pe teritoriul Bulgariei şi s-a finalizat în România, la Bacău. Cristian Bogdănel Niţu şi încă câţiva bărbaţi au fost capturaţi atunci în flagrant în timp ce plasau 100.000 de euro falşi. Niţu era cunoscut ca fiind recidivist, dar şi ca unul dintre cei mai importanţi traficanţi şi cărăuşi de droguri din România. În anul 2004, deveanul a fost din nou arestat, de data aceasta în dosarul „Spumă şi Bibanu”, fiind eliberat ulterior împreună cu ceilalţi membrii ai acestui grup infracţional.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.