Sport

„Amatorii” promit show după vacanţă

11 x 2 alfa team

Ciprian Marinuţ

 Cele 41 de formaţii participante la ediţia a 7-a a Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva intră în vacanţă, după etapa desfăşurată la finalul acestei săptămâni. Competiţia se va relua în luna ianuarie, iar lupta dintre primele opt clasate care se vor califica în play-off se anunţă extrem de încinsă.

Sistem competiţional mai bun
Sezonul de toamnă – iarnă a Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva, organizat de CS RealSport Deva, a scăpat de efectele negative ale crizei financiare, iar competiţia a crescut în calitate. Attila Takacs, principalul organizator, pune reuşita competiţiei rezervate fotbaliştilor amatori din judeţ pe seama noului sistem competiţional, adoptat din acest an. „Nici o echipă nu s-a retras din campionat, pe motiv de criză financiară, iar campionatul de amatori este astfel mai serios decât cele din ligile inferioare profesioniste, de unde au dispărut numeroase formaţii. Toate echipele s-au arătat mulţumite de sistemul cu play-off introdus din acest sezon, ducând la creşterea calităţii jocurilor. Cu excepţia unor mici şi inerente comentarii legate de arbitraj, campionatul s-a desfăşurat fără nici un fel de incidente. Meciurile de anul viitor se anunţă foarte spectaculoase, întrucât diferenţa de valoare dintre echipele ce vor intra în play-off este minimă şi orice e posibil în jocurile dintre ele”, a spus  Attila Takacs.

Rodostar în picaj, Castelo e perfectă
În Divizia A, majoritatea echipelor ce au fost în prim-plan în sezoanele precedente s-au menţinut în top, dovadă că Alfa Team Cristur, campioana de anul trecut, este şi acum lideră. Excepţie de la regulă face echipa Rodostar, care ocupă locul 10 şi are şanse minime la accederea în play-off, deşi era cotată printre favorite. Revelaţia primului eşalon poate fi considerată echipa Quasar, care dintr-o formaţie de subsolul clasamentului, a devenit una foarte competitivă. În Divizia B, revelaţie este fosta multiplă campioană Castelo, singura echipă dintre toate participantele, care a reuşit un parcurs perfect până acum, cu 13 victorii în 13 partide. E drept că echipa Castelo are acum adversari mai modeşti, după ce a ales de bunăvoie să joace în eşalonul secund al competiţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura