„Am început un rãzboi tare!”

Nicolle Ebner

După ce Consiliul Local Deva a decis să rezilieze o serie de contracte de închiriere a unor spaţii şi a încredinţat administrarea parcărilor publice din Deva unui serviciu din subordinea Primăriei Deva, pentru a face economie la bugetul local, şi primarul Mircia Muntean (foto) vine cu propriile oferte de atragere de fonduri la puşculiţa municipală, golită de criza economică.

Primarul cere, consiliul local decide

La un an de la semnarea contractului (09.02.2009) de asociere între Consiliul Local Deva şi SC Central Market SRL Deva, în vederea administrării noii pieţe construite în reşedinţa de judeţ, Mircia Muntean a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută ieri, la sediul Primăriei Deva, că a trimis o notificare administratorului pieţei prin care anunţă intenţia de reziliere a contractului de asociere. Potrivit primarului, piaţa ar fi mult mai bine administrată de către Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) din subordinea primăriei, iar veniturile în valoare de 40 de miliarde de lei pe an ar fi încasate direct la bugetul local. Primarul Devei a mai declarat că, în conformitate cu clauzele contractuale, va notifica, timp de o lună, toate neajunsurile din piaţă, după ce a constatat că, „în loc de producători direcţi, au apărut numai comercianţi interimari. În loc de produse agricole, pe care să le cumpere lumea din piaţă, aceasta s-a transformat într-un supermarket concurent la cele care sunt în Deva, în care se comercializează produse chimice şi vopsele de păr pentru doamne, parfumuri contrafăcute. (…) Să vedem ai cui sunt aceşti comercianţi. Care sunt ai lui Panduru (consilier PNL), ai lui Gigi Duru, ai lui Ţonea (consilier PSD) şi care sunt ai lui Mircia Muntean”. Ieri, după conferinţa de presă, primarul s-a deplasat în Piaţa Agroalimentară şi i-a anunţat pe comercianţi şi producători să-l caute la primărie, ca să-i semnaleze orice neajuns sau, în alte situaţii, să apeleze cu încredere la serviciile Poliţiei Comunitare.

Problema panourilor publicitare

„Voi decupla de la iluminatul public toate acele panouri publicitare care aparţin consilierului local PNL, Marcel Morar, directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. În acest caz, Consiliul Local Deva pierdea şapte miliarde de lei vechi, dar nu s-a sesizat că este un contract nefavorabil”, a mai anunţat Mircia Muntean. Primarul susţine că timp de patru ani, firma consilierului Marcel Morar a furat curent din reţeaua publică şi va cere ca fiecare panou să fie legat, la reţea, pe sursă proprie, sau să se monteze contoare, individuale.

„Au făcut corp comun împotriva mea”

Primarul susţine că propunerea de reziliere a celor două contracte vine ca o reacţie firească la atitudinea consilierilor locali de a susţine doar contractele care le convin lor, dar declară că nu a luat în calcul dizolvarea consiliului local pentru nesubordonare şi nici sancţionarea viceprimarului Florin Oancea pentru criticile aduse. „Doar i-am retras atribuţiile, pentru că a convenit să facă echipă şi corp comun cu domnul Moloţ şi domnul Ruşanu, împotriva mea. (…) Mai avem un an şi jumătate până la alegerile locale şi devenii se vor pronunţa, atunci, dacă îl vor primar pe Florin Oancea şi pe Mircea Ioan Moloţ sau pe Mircia Muntean în continuare, cu echipa sa: Cosmin Costa şi oamenii de treabă pe care îi voi avea în jurul meu de acum înainte”, mai spune primarul.

Nu recunoaşte „aşa-zisa” conducere judeţeană

În plus, Mircia Muntean dă de înţeles că nu recunoaşte noua conducere a filialei judeţene PNL Hunedoara, iar motivele lui de contestare a „aşa-zisei” conferinţe de alegeri sunt întemeiate. „Colegii mei, pe care nu-i recunosc aleşi, au declarat în mai multe rânduri că susţin candidatura lui Crin Antonescu. În urmă cu câteva zile, deja la nivelul aşa-zisei conduceri noi, respectiv a domnului Moloţ, există dubii şi neînţelegeri, pe cine vor sprijini la Congresul PNL. Dubiile s-au transformat în realitate duminică, la ora 16.00, când Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura, cu un alt proiect. (…) Proiectul lui Crin Antonescu vizează întărirea partidului, cu o echipă capabilă şi aspirator de voturi, iar al lui Orban, intrarea PNL la guvernare, cât se poate de repede. Ăsta este substratul celor două proiecte”, a mai comentat Mircia Muntean.

15 comentarii la „„Am început un rãzboi tare!”

 • 2 martie 2010 la 0:24
  Permalink

  CAT POTI FI DE TAMPIT MIRCICA . EU CRED CA FIE TI-A LUAT DUMNEZEU MINTILE DE GANDESTI ASA , FIE LE TRAGI PE NAS LA GREU CUM SE AUDE PRIN URBE . AI INNEBUNIT VERE RAU DE TOT . IDIOTULE .

 • 2 martie 2010 la 0:30
  Permalink

  MIRCIA MUNTEAN AI INCEPUT UN RAZBOI TARE SI AI SA FACI IN FINAL UN „CACA” MARE . ESTI TERMINAT POLITIC . PINOCHIO DE CRISTUR .

 • 2 martie 2010 la 2:10
  Permalink

  Nu sunt un locuitor al Devei, dar Deva este un oras care in ultimii ani s-a transformat precum cenusareasa, iar acum sunt trist pentru voi pentru ca in loc sa sprijiniti omul care a facut ceva pentru oras voi il blamati.

  De bine de rau primarul asta a facut ceva din Deva ce multe orase nici nu pot visa, comparati ce s-a schimbat in Hunedoara in ultimii 10 ani comparativ cu Deva.

  Uitati dar cate parcari s-au construit in Deva, cat s-au largit bulevardele? Situatia nu este prea roz nici la ora actuala pentru parcari in Deva, dar daca Mircia Muntean nu construia asa multe parcari voi pana acum erati un oras blocat.

  Trebuie sa amintesc de semnele giratorii? Daca nu aveti mintea limitata atunci faceti un mic exercitiu mintal sa va aduceti aminte ce coada se forma la intersectia Centru vechi / Reno / Posta Veche, dar acum cu sensul giratoriu nu se mai asteapta la cozi.

  Dar intersectia de la Lido? poate nici acolo voi nu aveati nevoie de sens giratoriu, nu?

  Oras mai mare la populatie, Alba Iulia, nu are nici Real Hypermarket, nici Metro, nici Praktiker, si nici viitorul Hypermarket Carrefour, dar voi la Deva le aveti. Si sa nu imi spuneti ca ati prefera sa mergeti sa cumparati de la magazinul de la bloc, dovada tot timpul parcarea Real este pe jumatate plina.

  Va spun eu care este problema. De prea mult bine omul uita ca se putea sa nu aiba toate astea, si chiar se intampla daca nu era Mircea Molot primarul Devei.

  Alte mici amanunte: Cetatea in renovare, telecabina, patinuarul, viitorul mega strand, piata agroalimentara moderna.

  Nu sunt de partea nimanui dar cate a facut Molot? 10% din cate a facut Mircia Muntean pentru Deva.

  Dara este un oras din vestul tarii (de marimea Devei) care sa arate mai bine decat Deva, atunci jos palaria, dar va invit sa faceti o plimbare prin Lugoj, Alba Iulia, si alte orase de talia Devei si ve-ti vedea ca aveti de ce sa fiti mandrii.

  Eu nu spun ca Munteanu este usa de biserica, sunt sigur ca a bagat si el in buzunare de-a lungul aniilor, DAR omul asta a si facut ceva pentru Deveni.

  Rautaciosii ar putea spune ca el a facut totul pe credite, da, dar si alte orase au luat credite si nu se vede nimic investit, pe cand in Deva

  Exista o zicala, dai pasarea din mana pe cioara de pe gard… iar la Deva exact asta se intampla.

  Iar pentru liberali, fratilor voi sunt masochisti sau ce aveti? Va place sa va faceti singuri rau? Nu v-ati ars odata cu Basescu? mai vreti si a doua oara? A fost la un pas mic sa va distruga partidul… dar de data asta o sa reuseasca.

  PS. Pentru Mesagerul Hunedorean, un mic pont, verificati(informatii publice) daca/si in ce fel firmele lui Molot(si familia) au incasat anul trecut peste 600.000 euro subventii europene de la APIA.

 • 2 martie 2010 la 2:19
  Permalink

  Oare Florin Oancea v-a candida contra Mircia Muntean la primaria Devei?

  Ma insel eu sau Oancea e acelasi personaj care si-a trimis soferul in locul sau la unu dintre examenele pentru finalizarea masteratului?
  Asta da om.

  PS. Nu ma insel, sunt sute de articole online cu isprava vice-primarului devean.

 • 2 martie 2010 la 2:55
  Permalink

  mircica te manca in fund sa faci scandal,acum pierduram chiria de pe birouri.ce faci tata ca pierdem bani grei??? vezi ca urmeaza si MARA cu salubritatea unde iar pierzi bani ce e in capul tau? esti nebun?vezi ca vine DNA si acum nu te ma-i scapa Rusanu ca vorbesti prosti,si in ritmu asta pierdem tot ;la noi nu te gandesti? tu crezi ca scapi ???

 • 2 martie 2010 la 9:13
  Permalink

  RABDARE: ati uitat ca Mircia Muntanu este un ,,animal politic”sa-l vedeti de luni, cum o sai ciuguleasca toti din palma.
  REMEMBER
  Vezi Mircia cui mai intinzi mana

 • 2 martie 2010 la 9:19
  Permalink

  Mircia…esti un mare cretin…

 • 2 martie 2010 la 10:01
  Permalink

  Ia uite cum sar subiectele:

  – cine a fost complice timp de 4 ani la furtul de curent din reteaua publica de catre firma lui Marcel Morar? De ce primarul nu da in judecata societatea pentru recuperarea banilor?
  – doar ieri a constatat primarul ca in piata sint intermediari si nu producatori directi, ca tiganii fac bisnita cu tigari, ca nu se respecta contractul de administrare? Ce a facut pina acum el si subordonatii sai?
  – daca firmele lui Molot(si familia) au incasat anul trecut peste 600.000 euro subventii europene (in conditiile in care acesta nu are domiciliul in mediul rural) oare trebuie sa restituie acesti bani? Cine i-a tinut spatele, oare cumva inculpatul Ioan Simion?

  Poate aflam si raspunsurile…

 • 2 martie 2010 la 20:54
  Permalink

  nevasta lui simion (ex director la DIR AGRIC APIA)e cumva sefa de personal la consiliul judetean pastorit de MOLOT??? HA! HA! HA! Nici o legatura nu???

 • 2 martie 2010 la 23:32
  Permalink

  PE LANGA MIRCIA MUNTEAN , FLORIN OANCEA ESTE CU ZECE CLASE PESTE . MIRCIA ESTE UN HOT , UN MARE MINCINOS SI UN PARVENIT . FARA EL PNL-UL VA CRESTE CU CEL PUTIN 10 PROCENTE PANA IN 2012 FATA DE 2008 .

 • 3 martie 2010 la 0:52
  Permalink

  IMI CER IERTARE VOUA DRAGII MEI COLABORATORI IN ALE HOTIEI DIN BANUL PUBLIC . V-AM DEZAMAGIT . DAR ASTA DIN CAUZA VOASTRA CA MI-ATI BAGAT IN BAUTURA DIVERSE … SI CUM STAU DESTUL DE RAU CU NEURONII , AM CAM DAT-O IN BARA . CAND OI IESII DE LA … ,DACA NU MA VETI UITA CUMVA PANA ATUNCI , MA VOI REVANSA EU. ASTA DACA NU VETI DA INTRE TIMP FALIMENT .

 • 3 martie 2010 la 0:55
  Permalink

  LA REVEDERE DEVA , ADIO SPAGI , VOI INCEPE O NOUA VIATA , DAR FARA VOI . PA SI PE ……

 • 3 martie 2010 la 8:19
  Permalink

  O ADEVARATA FATA A POLITICII ROMANESTI.

 • 3 martie 2010 la 16:43
  Permalink

  Meritati fratilor,

  Cand nu o sa mai fie Mircia Muntean primar… o sa plangeti dupa el.
  Tot ce a construit omul asta… o sa distruga viitorul primar.

  La pariu

 • 7 martie 2010 la 23:25
  Permalink

  PUNEM PARIU CA VIITORUL PRIMAR VA FACE MULT MAI MULT DECAT MIRCICA , PENTRU CA NU O SA FURE ASA MULT CA PINOCHIO AL TAU .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.