Politica si administratie

„Aceşti imbecili care ne guverneazã”

05 Petre Marginean  4952 

Nicolle Ebner

Preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean (foto), îi critică pe reprezentanţii guvernului în teritoriu (prefect şi subprefecţi), pentru lipsa de implicare în rezolvarea gravelor probleme cu care se confruntă judeţul Hunedoara. Mărginean îi acuză pe cei trei şefi de la Prefectură, că încalcă legea cu premeditare, fiind angrenaţi în activităţi politice, dar inexistenţi în cele pentru salvarea judeţului din criză.

Judeţul arde…
Cifrele economice demonstrează că, judeţul Hunedoara se află într-o perioadă de criză mai profundă decât cea din 1996-2000, situaţie care, peste puţin timp, va genera convulsii sociale puternice. Prognozele prevăd, pentru luna decembrie 2009, 12,6 la sută scăderea PIB-ului judeţean, 11,5 rata şomajului, toate spitalele sunt deja în colaps financiar, pentru că nu au buget pentru ultimul trimestru al anului, iar numărul agenţilor economici care mai supravieţuiesc şi se mai încumetă să facă angajări, este tot mai mic. Începând cu 1 octombrie, din cei 1.800 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, vor fi concediaţi 70, iar câte 250 de salariaţi, pe lună, vor fi trimişi în şomaj tehnic, pentru o perioadă de trei luni. Licitaţia pentru desemnarea constructorului autostrăzii Deva-Orăştie, reprogramată din 2006 pentru data de 1 septembrie 2009, nu s-a mai ţinut, fiind amânată din nou. Iar reprezentanţii guvernului în teritoriu, adică a partidelor aflate la putere, ce fac? Se duc la şedinţe şi activităţi de partid.

…iar conducerea Prefecturii se… piaptănă
„Duminică, 30 august, prefectul Ioan Samoilescu se ducea la o şedinţă a PSD. Subprefecţii PDL, Inişconi şi Gligor, au fost în campania electorală, pe scenă la Ilia. Cred că ar trebui să se ocupe de criza majoră în care este judeţul şi să lase la o parte politica. Există o lege că prefectul şi subprefecţii fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici şi nu pot fi membri ai unui partid politic, riscând destituirea, dacă se dovedeşte contrariul. Nu le cer destituirea, că ştiu că este inutil, dar le cer să se ocupe de soarta oamenilor din judeţ. Toţi directorii instituţiilor judeţene şi mai ales, conducerea prefecturii ar trebui să se implice mai intens în a promova anumite investiţii în judeţ“, a declarat Petru Mărginean.

Invitaţie la lectură
Pentru a percepe adevărata dimensiune a penibilului în care a ajuns puterea din România, în general, şi din judeţul Hunedoara, în special, liderul PC le recomandă să lectureze paginile cărţii „Aceşti imbecili care ne guvernează”. Un manual lucid şi autocritic, pentru uzul oamenilor politici, scris de Andre Santini – fost ministru, vicepreşedinte al Adunării Naţionale a Franţei, şi primar al Issy-les-Moulineaux, pe vremea când a scris cartea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura