Eveniment

“Rambo de Vălişoara”, mai bine de un deceniu, după gratii

Livia Botici

Daniel Sâna, hunedoreanul, de 29 de ani, care la începutul lunii martie a furat o armă de vânătoare din casa fostului său şef, şi a vrut să-i ucidă bărbatului întreaga familie, a fost condamnat la 11 ani şi jumătate de închisoare.

Tentativă de omor deosebit de grav

Supranumit „Rambo de Vălişoara”, Daniel Sâna şi-a primit sentinţa la sfârşitul săptămânii trecute. Vineri, magistraţii Tribunalului Hunedoara l-au condamnat pe bărbatul care a terorizat întreg satul Ormindea, din comuna Băiţa, la 11 ani şi şase luni de închisoare. Infracţiunile pentru care a fost găsit vinovat „Rambo de Vălişoara” sunt de tentativă de omor deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală, furt calificat, distrugere şi violare de domiciliu. Hotărârea magistraţilor nu este definitivă, aceasta putând fi atacată, fie de către Daniel Sâna, fie de către procurori, în termen de 10 zile de la pronunţare.

Le-a dat bani pentru coroane

Potrivit anchetatorilor, în data de 17 martie a.c., în localitatea Ormindea, Daniel Sîna, supărat că a fost dat afară de la serviciu, din cauză că a fost prins că-i punea „coarne” şefului, a furat arma de vânătoare a lui Petre Bedea (n.r. fostul său şef), cu intenţia de a-l ucide atât pe el, cât şi pe soţia şi pe soacra acestuia. Potrivit procurorilor, hunedoreanul a luat puşca, a ameninţat-o pe soacra lui Petre Bedea, după care, împreună cu femeia, a plecat spre casa surorii ei, unde se mai aflau încă cinci persoane, printre care şi o fetiţă de numai trei luni. Aici au fost trase în jur de opt focuri de armă. „După ce a intrat în curte, a scos o sticlă cu lichior şi s-a aşezat la masă. A scos 50 de lei şi mi i-a întins, spunând să iau banii şi să merg să cumpăr cinci coroane, una pentru Petre Bedea, alta pentru soţia sa, una pentru soacra lui Petre, una pentru mine, iar ultima pentru el. Spunea că ne omoară pe toţi şi după aceea se împuşcă şi el”, a declarat în faţa judecătorului, Vasile Raţ, unchiul fostului şef al lui Daniel Sâna.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.