Politica si administratie

Unde s-au dat banii de la rezerva judetului

Nicolle Ebner

Peste 300.000 de euro din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) au fost alocaţi, în şedinţa extraordinară de vineri, pentru finanţarea unor investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Achiziţie de aparatură şi secţii modernizate
Întrunit în regim de urgenţă, dat fiind starea dezastruoasă în care se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva din punct de vedere al dotărilor cu aparatură medicală şi de uz intern, CJH a aprobat utilizarea sumei de 967,30 mii lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală pentru secţiile în care în acest moment nu se mai poate desfăşura activitatea în condiţii optime, respectiv pentru Laboratorul de analize medicale (120,60 mii lei); pentru Secţiile chirurgicale – masă operaţie urologie, masă operaţie ginecologie etc. (430,60 mii lei); pentru Secţia Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) – 225,70 mii lei şi suma de 80,40 mii lei pentru aparatură necesară recuperării medicală. De asemenea, alţi 432,70 mii lei au fost alocaţi pentru amenajarea Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Judeţean, amenajarea ambulatoriului Secţiei de Recuperare Medicală Baia Sărată, şi extinderea Unităţii de Primire Urgenţe (UPU). În total, suma alocată de consilierii judeţeni, în regim de urgenţă, de la fondul de rezervă al bugetului judeţean, este de 1,4 milioane lei.

Un singur beneficiar în domeniul cultelor
Pe de altă parte, în acest an, toţi banii prevăzuţi în buget pentru susţinerea proiectelor în domeniul cultelor religioase au fost direcţionate către Episcopia Devei şi Hunedoarei. Astfel, din 10 cereri depuse pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile din fonduri publice, nouă au fost respinse de către comisia de evaluare, Episcopia fiind singura unitate de cult din judeţul Hunedoara care, în acest an, beneficiază de astfel de fonduri, în valoare totală de 1,2 milioane lei. Conform raportului întocmit de comisia de evaluare a proiectelor, parohiile din Popeşti, Sălişte – comuna Băiţa, Bejan, Bretea Mureşană, Reea – comuna Toteşti, Zam, Spini, Biserica Creştină Baptistă Maranata precum şi Biserica Creştină Baptistă Betleem, ambele din Hunedoara, nu au reuşit să întrunească punctajul necesar alocării fondurilor solicitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.