FlashPolitica si administratie

Zona Parâng-Petroşani n-a mai fost promovatã în Guvern

05 parang

Mihai Leonard    

 Ministrul Turismului, Elena Udrea, a renunţat să promoveze în recenta şedinţă a Guvernului, o hotărâre prin care zona Parâng-Petroşani să fie declarată drept staţiune turistică de interes naţional. Împreună cu proiectul de hotărâre privind zona Parâng-Petroşani, Ministerul Turismului a retras alte două proiecte de H.G. asemănătoare.
Se schimbă criteriile
Elena Udrea a afirmat că a retras cel puţin trei proiecte, în urma unor discuţii cu membrii Consiliului Consultativ al Turismului, privind schimbarea criteriilor de declarare a zonelor şi staţiunilor turistice, care vor fi cuprinse în viitoarea lege a Turismului. „Îmi doresc ca viitoarele clasificări, inclusiv de zone şi staţiuni turistice, să îndeplinească acum, criteriile agreate de întreaga comunitate a operatorilor şi patronatelor din turism, precum şi de reprezentanţii administraţiilor publice locale“, a spus ministrul Turismului. Aceasta a adăugat că discuţiile cu reprezentanţii Consiliului Consultativ au fost purtate în contextul elaborării proiectului Legii Turismului.

Mai multe forme de turism 
Nota de fundamentare a actului normativ arăta că zona Parâng-Petroşani îndeplineşte criteriile minime obligatorii privind atestarea şi întruneşte 210 puncte cu privire la criteriile suplimentare, faţă de minimul de 135 de puncte necesare, dispune de 508 locuri de cazare, iar documentaţia trimisă de Consiliul local al municipiului Petroşani este în conformitate cu prevederile legale, au declarat surse din minister. Conform acestora, în nota de fundamentare se menţiona că formele de turism practicate în zonă sunt „turismul de odihnă şi recreere, turismul pentru sporturi extreme, turismul ecologic, turismul de vânătoare şi pescuit şi turismul de afaceri“, iar în fiecare în staţiune, se organizează „Serbările Zăpezii“ şi „Festivalul Internaţional de Folclor“.

Proiect în valoare de 80 milioane de euro
Ministerul Turismului a alocat în luna aprilie, fonduri în sumă totală de aproape 227 milioane lei, pentru finanţarea a 46 proiecte de investiţii în domeniu. Printre acestea a fost inclus şi cel legat de construcţia la Petroşani, în Parâng, a celei mai mari de staţiuni de schi din sud-estul Europei. Primăria Petroşani a publicat în mai un anunţ de intenţie, pentru organizarea unei licitaţii în luna august, privind dezvoltarea domeniului schiabil în zona Parâng, proiect în valoare de circa 80 de milioane de euro.
„Este vorba despre amenajarea unui domeniu schiabil în zona Parâng, care va cuprinde 30 de kilometri de pârtii de schi, o telegondolă cu o lungime de 8,2 kilometri, care va lega oraşul de Cota 1.600, un lac artificial şi nouă instalaţii de transport pe cablu, gen telescaun“, declara, la vremea respectivă, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

One thought on “Zona Parâng-Petroşani n-a mai fost promovatã în Guvern

  • Pai acum bucurat-va ca ati promovat-o pe petrosaneanca Ridzi in Guvern si aceasta a facut ce a facut iar acum nu mai are cine sa faca lobi pentru Parang .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura