Comunitate

Ziua Porţilor Deschise la Apa Prod Deva

Cristina Ghenea

Operatorul regional de apă şi canalizare SC Apa Prod SA Deva şi-a deschis ieri porţile bazei de producţie, ocazie cu care a fost inaugurat şi Muzeul Apei Comunitare, unde pot fi văzute diferite expertize şi proiecte de alimentare cu apă vechi de peste 100 de ani.

„Am creat un istoric a ceea ce înseamnă gospodărie comunală în Deva din anul 1909 şi până în prezent, prin care am evidenţiat şi etapele dezvoltării infrastructurii de apă şi canal. Muzeul, construit pe două nivele, cuprinde Sala Pompelor, dar şi o sală în care sunt expuse diferite devize generale, planuri ale conductelor şi ale reţelei de canalizare, şi unele aparate vechi, fabricate chiar şi în anii ’60-’70“, a declarat Victor Arion (medalion), directorul societăţii Apa Prod. Acesta a mai precizat că, tot cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, a fost inaugurată şi Secţia de exploatare şi întreţinere din cadrul unităţii, în care a fost montată o staţie de verificare a apometrelor, extrem de necesară pentru buna desfăşurare a activităţii.
Baza de producţie a societăţii Apa Prod, construită anul trecut prin eforturi proprii, cuprinde ateliere, utilaje şi aparatura necesară subunităţilor care asigură distribuţia apei potabile şi colectării apei menajere în 42 de localităţi din judeţ.

One thought on “Ziua Porţilor Deschise la Apa Prod Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura