Actualitate

Ziua Naţională a României, marcată de Biblioteca Judeţeană

07 biblioteca manifestare (42)Magdalena Şerban

Ieri, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat o acţiune dedicată zilei de 1 Decembrie, evidenţiind contextul intern şi internaţional în care s-a creat România Mare.
„Noi, hunedorenii, suntem mândri că la Marea Adunare de la Alba Iulia au luat parte şi numeroşi locuitori ai judeţului nostru şi avem multe documente care relatează cum sute de locuitori din Zărand, de pe Valea Mureşului, a Streiului şi Cernei, din Valea Jiului, cu steaguri tricolore, au fost martorii însufleţiţi ai unui moment de importanţă crucială din istoria României. Prezentarea noastră a avut la bază o serie de imagini-document legate de principalele evenimente politice care, în anul 1918, au adus Basarabia, Bucovina şi Transilvania alături de ţara-Mamă. La finalul expunerii, elevilor de gimnaziu prezenţi în sală li s-au adresat o serie de întrebări, iar răspunsurile corecte au fost răsplătite cu premii constând în diplome şi cărţi oferite de instituţia noastră. Este bine ca tinerii de azi să afle cât mai multe despre această minunată zi de mare praznic al românilor, să ştie ce datorăm înaintaşilor noştri, să treacă dincolo de datele istorice seci şi să se aplece cu interes asupra unor evenimente care ne-au marcat destinul ca naţiune europeană demnă. Acesta este şi motivul pentru care, an de an, din suita manifestărilor culturale organizate de Biblioteca Judeţeană, cinstirea zilei de 1 Decembrie nu a lipsit, nu lipseşte şi nu va lipsi niciodată. Este prilejul să spunem, an de an, cu aceeaşi însufleţire, cu bucurie şi speranţă: La mulţi ani, România!“ a declarat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene.

2 comentarii la „Ziua Naţională a României, marcată de Biblioteca Judeţeană

  • Ziua Nationala a Romaniei este o sarbatoare a romanilor de pretutindeni. Ii doresc tarii noastre sa se bucure de prosperitate, cetatenii sa fie sanatosi, sa ne continuam cu incredere si rigurozitate drumul european. La Multi Ani Romania ! La Multi Ani Romani !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura