Politica si administratie

Ziua municipiului Orãştie

Ieri, la sala de şedinţe a Consiliului Local Orăştie, au avut loc manifestările prilejuite de împlinirea a 15 ani de când oraşul Paliei a fost ridicat la rangul de municipiu.

Evenimentul a fost marcat printr-o şedinţă festivă, la care au participat atât actualii reprezentanţi ai forului legislativ local, cât şi consilierii locali din perioada 1992 – 1996, cei care, în 1995, au contribuit la realizarea acestui deziderat.

Şedinţa festivă a fost deschisă de către primarul Alexandru Munteanu, după care, secretarul primăriei, Teodor Iordan, a dat citire unor articole din Legea nr. 11/ 1995, actul prin care o serie de oraşe din România, printre care şi Orăştia, au fost ridicate la rang de municipiu.

A fost prezentat apoi un film documentar, intitulat „Orăştie, de la târg la municipiu”, iar la finalul şedinţei festive, foştii consilieri din legislativul 1992 – 1996 au primit din partea primarului Orăştiei, plachete şi medalii omagiale.

„Prin Legea nr. 11, publicată la 24 ianuarie 1995, Orăştia, vechi centru al culturii transilvane, oraş încărcat de tradiţie istorică, a fost ridicat la rang de municipiu. Atunci, în 1995, dumneavoastră, cei care aţi reprezentat structura legislativă a Orăştiei, aţi avut un merit deosebit în pregătirea acestui eveniment important. Vă mulţumesc în primul rând, pentru faptul că sunteţi prezenţi astăzi aici, în sala de şedinţe a consiliului local, pentru a marca acest eveniment. Mă bucură faptul că avem ocazia să fim împreună, foşti şi actuali consilieri locali, oameni pe umerii cărora a apăsat şi apasă răspunderea unei comunităţi. Au trecut 15 ani de când oraşul Paliei a devenit municipiu. Este momentul, astăzi, să ne aducem aminte de acea zi de 29 aprilie 1995, dar şi să privim încrezători spre viitor.

Ridicarea Orăştiei la rangul de municipiu a însemnat noi responsabilităţi atât pentru legislativ, cât şi pentru executivul local. În acelaşi timp, noul statut a devenit o recunoaştere a meritelor administraţiei locale în a oferi Orăştiei locul care i se cuvine. În timp, efectele au început să apară. Orăştia a primit, încă înainte de intrarea României în Uniunea Europeană, câteva importante distincţii europene, care, la rândul lor, au venit în semn de recunoaştere a eforturilor comunităţii municipiului nostru, de a se integra în marea familie europeană. Astăzi, în palmaresul municipiului

nostru se află: Diploma de Onoare, Drapelul de Onoare şi Placheta de Onoare, toate aceste premii fiind acordate de către Consiliul Europei. Rolul acestor distincţii nu trebuie diminuat, pentru că ele reflectă şi oglindesc apropierea comunităţii noastre de valorile europene, în special pe parcursul ultimilor 15 ani” – le-a transmis primarul Alexandru Munteanu invitaţilor care au participat la aniversarea municipiului Orăştie.

One thought on “Ziua municipiului Orãştie

  • Orastie…un oras de doi lei,o cloaca portocalie,fara perspective,dezolant,izolat si cenusiu!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura