Politica si administratie

Zidul Brãdenilor – pânã aici!

Alarmate de lentoarea cu care se mişcă lucrurile, mai ales în instanţe, Primăria Brad şi mai multe organizaţii neguvernamentale din municipiu vor să aducă în atenţia forurilor internaţionale „dosarul vânzării ilegale” a clădirii Muzeului Aurului din Brad.

O nouă formă de protest

Clădirea Muzeului Aurului aflată în patrimoniul Companiei Minvest Deva până anul trecut, a fost vândută, în august 2009, de lichidatorul judiciar S.C.P. IT Management Advisors S.P.R.L. Timişoara, în contul datoriilor filialei Bradmin, vânzare contestată atât de Compania Minvest, cât şi de Primăria Brad şi de Fundaţia „Auraria”, formată din cadre de conducere, care au lucrat la exploatarea de aur Gurabarza-Brad. Reprezentanţii autorităţilor locale au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, şi peste 5.000 de brădeni au semnat un memorandum prin care solicită Guvernului şi Preşedinţiei României ca Muzeul Aurului să fie trecut în administrarea Primăriei Brad. Alte aproape 1.000 de persoane din toate colţurile ţării şi din lume susţin acelaşi lucru, prin intermediul unei petiţii on-line.

Zid viu în faţa clădirii muzeului

Sâmbătă, o nouă formă de protest a fost iniţiată de primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. Un zid format din panouri cu mesaje de protest va fi construit în jurul Muzeului Aurului din Brad, autorităţile locale dorind să sensibilizeze instituţiile statului. „Organele abilitate ale statului trebuie să facă dreptate cât mai repede posibil. Vom monta un zid simbolic în faţa muzeului, iar oamenii pot să-şi exprime opiniile faţă de ceea ce s-a întâmplat cu Muzeul Aurului din Brad, clădire care valorează un milion de euro şi care a fost vândută de lichidator cu modica sumă de o sută de mii de lei. După ce se umple un panou cu mesaje de protest, vom amplasa altul, şi tot aşa, până când vom îngrădi accesul în muzeu”, a declarat primarul Florin Cazacu. Primul mesaj scris pe panoul amplasat în faţa muzeului a aparţinut primarului Florin Cazacu. „Muzeul Aurului trebuie să rămână al Bradului şi al brădenilor. Vom lupta pentru păstrarea tradiţiilor noastre, a valorilor muncii noastre. Aurul străluceşte într-un fel aparte, la Brad”, se arată în text. (N. Ebner)

One thought on “Zidul Brãdenilor – pânã aici!

  • Sper ca belitorul asta de Cazacu isi semna demisia nu scria injuraturi pe peretele de la buda.Ai nenorocit Bradul hotule, ne-ai lasat fara muzeul mineritului, blestematule.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura