Zeci de suspecţi reţinuţi în dosarul cu job-uri fictive

18 iunie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment

Maximilian Gânju

Poliţiştii au emis 24 de ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a nu mai puţin de 24 de suspecţi, care fac parte din gruparea infracţională specializată în înşelăciune cu locuri de muncă în străinătate. Mai mulţi hunedoreni au căzut în plasa escrocilor grupării.
Procurorii DIICOT Sibiu şi poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 39 de percheziţii domiciliare în judeţele Sibiu, Teleorman şi Hunedoara, într-un dosar cu peste 10.000 de persoane înşelate. Anchetatorii spun că victimele au fost înşelate de membrii unui grup infracţional organizat din care fac parte 98 de suspecţi persoane fizice şi juridice. „În urma administrării probatoriului în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, domiciliate în judeţele Sibiu, Argeş, Gorj, Olt şi Vâlcea. De asemenea, faţă de alte trei persoane a fost aplicată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
„Din cercetările efectuate până în prezent în, cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu au fost înfiinţate mai multe societăţi comerciale, administrate de aceleaşi persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate, cu intenţia desfăşurării de activităţi ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă. Persoanele angrenate în activitatea infracţională au postat anunţuri pe diferite site-uri de profil din România, prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesaţi să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400-700 de lei, ar fi oferit garanţia unui loc de muncă”, a informat DIICOT. În realitate, membrii grupării urmăreau doar să le ia banii oamenilor, astfel că în capcana lor au căzut peste 4.000 de victime (identificate până la acest moment), valoarea sumelor încasate ilicit depăşind 2.000.000 de lei. În cauză, sunt indicii că, în realitate, numărul victimelor este mult mai mare, de peste 10.000 de persoane şi, implicit, prejudiciul cauzat.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Nicu spune:

    Alo , băi săracilor din micro 5 , va duceți la pușcărie ?

  2. Bangarau spune:

    Cociș ți-ai făcut bagajele ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Membrii unei grupări care „şmecherea” păcănelele, trimişi în judecată

Ieri, un cetăţean maghiar şi patru români au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General, după ce au modificat...

Comunicat de presă al deputatului Laurenţiu Nistor. PSD consolidează proprietatea naţională asupra terenurilor agricole

Partidul Social Democrat a mai rezolvat o problemă, deşi România e în continuare în plină criză, venind din nou în...

Vremea rea pune la grea încercare Apa Serv Valea Jiului

Investiţiile realizate în baza proiectului european derulat de Apa Serv Valea Jiului şi-au dovedit eficienţa. N-au fost zone inundate din...

Închide