Zeci de şoferi lăsaţi fără permis în weekend

1 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Timp de trei zile, poliţiştii hunedoreni au acţionat cu toate aparatele radar pe principalele şosele din judeţ. Misiunea poliţiştilor rutieri s-a înscris în calendarul acţiunilor de acest fel derulate la nivel naţional între 28 şi 30 iunie a.c., şi a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţ.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 277 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 16 permise pentru viteză. Totodată, au fost descoperiţi şi cinci şoferi care au încălcat legea şi s-au ales cu dosare penale. Alte 16 permise de conducere au fost reţinute, din care 14 pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite, iar două pentru consum de băuturi alcoolice. Printre şoferii prinşi că circulau cu viteză s-a aflat şi o tânără care conducea pe un drum judeţean cu 107 km/h în localitate, unde limita maximă era de 50 km/h. Pe lângă amendă, şoferiţa va fi pieton pentru următoarele trei luni. Un alt vitezoman din Sântămăria Orlea a fost prins circulând cu 124 km/h, în localitate. Şi el este pieton pentru următoarele 90 de zile. Şi în Deva au fost descoperiţi şoferi în ilegalitate, iar unul dintre ei avea permisul suspendat chiar pentru viteză. Bărbatul de 57 de ani conducea pe Calea Zarandului din Deva cu viteza de 83 km/h (limita fiind de 70 km/h), dar pe lângă amendă s-a ales şi cu dosar penal. Un alt şofer cercetat penal a fost prins în Uricani. Tânărul de 33 de ani conducea o autoutilitară prin Lupeni, deşi avea o alcoolemie de 1,00 mg/l, alcool pur în aerul expirat. De departe cel mai beat dintre şoferi a fost un scuterist din Petrila. Poliţiştii l-au observat că circula fără a avea montate pe motoretă plăcuţele cu numerele de înmatriculare. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că bărbatul nu avea permis de conducere, mopedul nu era înmatriculat în circulaţie şi avea şi o alcoolemie de 1,72 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile de şoferi prinşi băuţi, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, de la începutul acestui an, viteza a generat 18 la sută dintre accidentele rutiere grave înregistrate în judeţ, respectiv 18 accidente soldate cu decesul unei persoane. Acţiuni de acest gen vor avea loc şi în perioada următoare au anunţat poliţiştii. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ucisă de un copac doborât de furtună

O femeie de 76 de ani a fost lovită de un fag prăbuşit de furtună într-o zonă de la poalele...

S-a dus la uşa iubitei cu scandal

Un tânăr de 32 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Haţeg pentru că şi-a ameninţat concubina, o tânără...

Condamnat pentru trafic de droguri, prins de poliţişti

Bărbatul era dat în urmărire naţională pentru că fugea de o condamnare a Curţii de Apel Alba Iulia. Poliţiştii din...

Închide