Zeci de pompieri şi jandarmi, mobilizaţi în Vaţa de Jos

Natalia Bumbac

Zeci de pompieri, jandarmi, voluntari şi localnici s-au mobilizat ieri pentru a înlătura efectele inundaţiilor din comuna Vaţa de Jos. Viitura care s-a format în urma precipitaţiilor abundente a calamitat trei sate şi a ucis o femeie de 70 de ani. Apa a înghiţit casele oamenilor, a distrus anexe gospodăreşti, garduri, podeţe, maşini şi chiar tractoare şi a înecat animale domestice. Basarabasa, Prăvăleni şi Ciungani au fost cele trei sate grav afectate de inundaţiile din 31 iulie.

Viceprimarul comunei Vaţa de Jos, Florin Băd, era ieri pe teren, unde, cot la cot cu echipajele de intervenţie, ajuta la înlăturarea mâlului din gospodăriile oamenilor. ”În Basarabasa şi Prăvăleni au fost inundate peste 120 de gospodării. Viitura a spălat totul în calea ei, anexe, grajduri, garaje, tractoare, maşini, a înecat animalele oamenilor. Femeia din Basarabasa care a decedat a fost luată de ape. Soţul ei era în tractor şi a scăpat. La Ciungani a fost rupt drumul de acces în localitate. Primarul a mers acolo cu utilajele pentru a încerca să rezolve situaţia. Sunt imagini ca după Apocalipsă. Eu unul nu am mai văzut aşa ceva. Le mulţumim pompierilor şi jandarmilor care au venit în ajutorul oamenilor, fără ei nu am fi făcut faţă acestui dezastru”, a declarat Florin Băd, viceprimarul comunei Vaţa de Jos.
În total, în zona afectată de inundaţii au acţionat 40 de pompieri de la ISU Hunedoara cu camioane de intervenţie şi motopompe, 25 de jandarmi de la IJJ Hunedoara şi patru agenţi de poliţie, precum şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Deva. De asemenea, au intervenit reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi cei de la Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă, cu echipamente şi autospeciale.
Din păcate, şirul dezastrelor provocate de ploile abundente din ultima perioadă în judeţ s-ar putea să continue. Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea în aceste zile în mai multe localităţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.