Zeci de oameni, rude, prieteni l-au condus pe tânărul împuşcat la vânătoare pe ultimul său drum. Un porumbel alb a fost eliberat la groapa lui Darius

02-inmormantare-sendroiuSorina Popa
Natalia Bumbac

Tânărul împuşcat la partida de vânătoare din zona Boşorod a fost condus, ieri, pe ultimul drum. Multe lacrimi, peste 100 de coroane de flori şi o familie, prieteni, toţi răpuşi de durere.

Sicriu alb şi sute de coroane
La doar 26 de ani, Şendroiu Darius Cristian şi-a încheiat socotelile cu această viaţă. Să fi fost destinul de vină? Sora lui, Paula, la groapa unde a fost înmormântat tânărul, plângea şi repeta: De ce el şi nu eu? Tânăra a adus la cimitir un porumbel alb, pe care mama sa l-a aruncat să zboare liber, simbolizând sufletul fiului ei, curat şi tânăr. Iubita lui Şendroiu jr., cu care bărbatul ucis avea o fetiţă de câţiva anişori, a plâns tot timpul ceremoniei funerare, stând cu fotografia lui la piept. Femeia a urlat încontinuu, fiind întreruptă doar de rudele ei ca să nu cadă jos de durere. Tatăl, mama şi sora bărbatului au încremenit de suferinţă. Se vedea pe chipurile lor că nimic de acum încolo nu va mai fi ca înainte, când Darius trăia. A rămas un gol imens în urma lui. Probabil că, de acolo, de Sus, el a văzut cât de tare este iubit şi cum oamenii cu care a trăit au venit ieri să-şi ia rămas bun de la el.
Un sobor de preoţi a ţinut slujba de înmormântare. De la capelă, cortegiul funerar a făcut un scurt popas la casa unde a locuit tânărul, iar apoi a ajuns la Cimitirul din Bejan. Sicriul lui, alb, ca şi porumbelul adus omagiu acestuia, a fost purtat de prieteni pe umeri, până la groapa unde va dormi somnul cel de veci. Peste 100 de coroane de flori au fost aduse la mormântul lui Darius. Semn că lumea l-a iubit mult. Momentul dureros a culminat la groapă, unde cu fiecare bucată de pământ aruncată peste sicriul alb, despărţirea a fost tot mai de nesuportat.

Era căţărat în copac
Ancheta oamenilor legii, dar şi necropsia efectuată de medicii legişti asupra cadavrului victimei scot la iveală noi detalii despre moartea lui Şendroiu Darius. Acesta s-ar fi căţărat într-un copac, atunci când a fost împuşcat, iar glontele i-a străpuns gâtul, rupându-i coloana în zona cervicală, ceea ce a dus la o moarte instantanee. În cădere, tânărul a fost zgâriat pe faţă, răni care le-au identificat şi medicii legişti. „Moartea tânărului a fost instantanee, din cauza unei leziuni la coloana cervicală. Avea şi nişte escoriaţii superficiale pe faţă”, ne-a precizat medicul primar legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara.
Şi procurorii au indicii că Şendroiu Darius era în copac în momentul morţii, aşteptând alte probe pentru a-şi susţine ipoteza. „De la faţa locului s-au ridicat două tuburi de cartuşe goale, fiind duse la expertiza balistică. Din cercetările efectuate până acum există indicii că victima s-ar fi aflat în copac atunci când a fost împuşcată, fiind găsite crengi rupte în locul respectiv. Încadrarea rămâne de ucidere din culpă, varianta faptei săvârşite cu intenţie fiind exclusă”, a declarat Maria Borca, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg. Aceasta a mai spust că rezultatele expertizei balistice şi raportul de necropsie, care nu au ajuns încă la dosar, vor fi edificatoare în acest caz.
Trebuie spus că dincolo de cercetările efectuate în dosar, din spusele apropiaţilor victimei, Şendroiu s-a aflat în copac atunci când a fost împuşcat, fiind aşezat într-o scorbură.
Administratorul Complexului Steaua Mureşului 4 Aqua Park, Şendroiu Darius a fost împuşcat mortal în 7 octombrie la o partidă de vânătoare în zona Alun-Boşorod, în Munţii Şureanu, în Fondul de vânătoare 50 Ursici, la care se afla împreună cu alte opt persoane. Din primele cercetări ale poliţiştilor, s-a conturat supoziţia că bărbatul care a tras cu arma, nimerindu-l în gât pe tânărul de 26 de ani, este poliţistul Horaţiu Onescu, şeful Postului de poliţie din comuna Boşorod.

One thought on “Zeci de oameni, rude, prieteni l-au condus pe tânărul împuşcat la vânătoare pe ultimul său drum. Un porumbel alb a fost eliberat la groapa lui Darius

  • 12 octombrie 2016 la 9:25
    Permalink

    Pt Sendroiu senior: acum platesti pt cit rau ai facut la multi oameni. Esti o jigodie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare