Zam: se caută medic de familie

Magdalena Şerban

Conducerea comunei Zam are în plan crearea unor noi facilităţi de plată a im­po­zitelor, atât cu cardul bancar, în cadrul se­diului administrativ, cât şi în sistem online. O altă preocupare este cea de găsire a unui medic de familie.
„Începând cu acest an, intenţionăm să le oferim cetăţenilor interesaţi, posibilitatea de a-şi plăţi în sistem online taxele şi impo­zi­tele. Am achiziţionat deja programul aferent platformei, urmând ca după parcurgerea ce­lorlaţi paşi, aplicaţia să devină activă. Mulţi deţin proprietăţi în zonă, dar nu locuiesc aici. Le-ar fi mai comod să recurgă la plăţi pe Internet. Pe lângă numerar plătit la primărie, urmărim să creăm şi modalitatea de achi­tare prin POS, adică pe bază de card bancar. După cum se ştie, până în 31 martie toţi cei care onorează dările pe 2021 au parte de bonificaţia de zece la sută. Nu am majorat grila de impozitare, ci am actualizat-o la rata inflaţiei, potrivit Codului Fiscal. Despre co­lec­tarea taxelor pentru 2020, nu pot afirma că pandemia a influenţat în vreun fel, oa­menii îndeplinindu-şi obligaţiile fiscale. Normal, sunt şi exemple negative, veşnicii res­tanţieri cu care cel mai probabil vom lua calea exe­cu­tării silite ori a popririi pe cont, nefiind recep­tivi la somaţiile trimise de noi. Instanţa îşi va spune cuvântul dacă nicicum nu se poate rezolva cu vorba bună. Suntem absolut obli­gaţi să recurgem la demersurile legale pen­tru recuperare“, a arătat Sorin Nistor (foto), primarul comunei Zam.
Totodată, amenzile auto se pare că şi aici fac necazuri, influenţând formula de calcul bu­getar pentru 2021, deci trăgând în jos alocările pe care administraţia publică le va primi. „E un sport naţional. Am avut proble­me cu cetăţenii străini (şoferi) care luau amenzi şi ajungeau tot la noi, pe situaţia de­bitelor. Trebuie umblat la pachetul de legi, să fie înăsprite şi să se găsească soluţii de re­cuperare rapidă şi sigură. Mergând mai de­parte, aş vrea să anunţ populaţia că e aş­teptată să-şi depună declaraţia de im­pu­nere, deoarece se intenţionează ca registrul agricol să fie utilizat în format electronic, deci devine necesar şi obligatoriu să ne adap­tăm vremurilor şi cerinţelor biro­cra­tice“, a subliniat primarul din Zam.
O altă prioritate ce trebuie punctată cât mai repede ţine de găsirea unui medic de familie, în condiţiile în care cel care le oferea cetăţenilor servicii medicale a decedat. ,, Din păcate, Sars-Cov2 nu iartă nici doctorii, în ciuda faptului că aceştia ajută atâta lume suferindă. De anul trecut nu mai avem medic de familie nici noi, nici comuna Burjuc. Fiind vorba de seniorii noştri, cu diverse şi multiple afecţiuni, este vital să avem medic care să se ocupe de ei. Cazurile urgente sunt duse cu salvarea, dar de restul cine vede? Poate pe această cale ne aude cineva şi ne va ajuta. Dispensar uman există“, a concluzionat primarul.

One thought on “Zam: se caută medic de familie

  • Pingback: REPORTAJ. Zeci de medici de familie au murit de COVID și au lăsat în urmă localități fără niciun doctor. „E ruleta rusească” - newsromania.info

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare