Workshop naţional pentru promovarea turismului cultural

14 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Sala festivă a Consiliului Judeţean Hunedoara găzduieşte, astăzi, workshop-ul naţional, intitulat “Turismul cultural şi punerea în valoare a patrimoniului arheologic în judeţul Hunedoara”.

Această iniţiativă se regăseşte în cadrul proiectului South East Archeritage – Moştenirea comună a Imperiului Roman în ţările IEVP din sud şi est, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Ciudad-Cooperation In Urban Development And Dialogue.
Potrivit organizatorilor, evenimentul va avea două părţi distincte: una teoretică, desfăşurată în data de 14 decembrie, sub forma unei conferinţe, şi alta practică, ce se va desfăşura mâine, de 15 decembrie, sub forma unei vizite de lucru pe traseul de interes al proiectului, respectiv ruinele romane de la Sarmizegetusa şi Geoagiu, la care vor participa toţi actorii implicaţi.
Proiectul South-East Archeritage se regăseşte în cadrul programului Ciudad – Cooperation In Urban Development And Dialogue, finanţat prin European Neighbourhood Partnership Instrument (ENPI), ce prevede sprijinirea administraţiilor din regiunile din ENPI, să îmbunătăţească cât mai bine capacitatea de planificare, pentru o dezvoltare urbană sustenabilă, integrată şi de lungă durată, cu respectarea principiilor bunei guvernări.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
După medalii, şi răsplată

Membrii Consiliului Local Deva au aprobat, ieri, premierea cu câte 1.500 de lei a tuturor celor 16 gimnaste de la...

Ecuaţia Superligii, pe trei sferturi rezolvată

Un număr de 15 dintre cele 40 de formaţii participante în Campionatul „RealSport” de Fotbal Amatori şi-au asigurat deja calificarea...

Primul succes extern din ultimii 20 de ani

Înotătorul Alexandru Ancuţa (foto, 16 ani) a cucerit prima medalie internaţională de după Revoluţie, pentru secţia de nataţie a CSS...

Închide