Weekend bogat în medalii la gimnastică

1 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 ioana crisan12Ciprian Marinuţ

Sportivele de la CNS „Cetate” Deva au fost în prim-planul celor două competiţii internaţionale la care au participat în weekend. Olivia Cîmpean şi Ioana Crişan (foto) au cucerit două medalii la întrecerea „TopGym” ce s-a desfăşurat la Charleroi (Belgia), iar Nica Ivănuş, Denisa Florea şi Carmen Ghiciuc au dominat concursul „Alpen Adria Cup”, care a avut loc în Austria.

Aur şi bronz la „TopGym”
Ioana Crişan a reuşit frumoasa performanţă de a fi pe treapta a 3-a a podiumului la individual compus la competiţia derulată în „Salle de La Garenne” din Parcul Sportiv din Charleroi (Belgia). Gimnasta de la CNS „Cetate”, care e şi componentă a Lotului naţional de junioare de la Deva, a acumulat 52.750 de puncte. Lideră a fost Angelina Melnikova (Rusia) – medalie de aur la individual compus, bârnă şi echipe la Campionatele Europene de la Sofia, din primăvară, cu 56.950, care a dominat toate aparatele, iar pe poziţia secundă s-a clasat Sydney Laird (Canada), cu 52.750. La rândul ei, Olivia Cîmpian a încheiat pe locul 10, cu un total de 51.100. În finalele pe aparate, Olivia Cîmpian a confirmat că e o gimnastă cu potenţial, mai ales la sol, unde a strălucit din nou, câştigând medalia de aur. A 17-a ediţie a TopGym, concurs deschis junioarelor şi organizat din 1992, a aliniat la start gimnaste din Rusia, Canada, Franţa, Belgia, Cehia, Olanda, Israel, M. Britanie, Spania, Ungaria, Israel, Maroc şi România. Cele două gimnaste au fost însoţite de antrenorii Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu.

Triumf devean în Austria
Echipa de la CNS „Cetate” Deva a dominat autoritar „Alpen Adria Cup”, desfăşurată în Austria. Echipa noastră a obţinut medalia de aur în competiţia pe echipe, iar la individual compus, podiumul a fost  sută la sută devean. Medaliile au fost cucerite de Nica Ivănuş, Denisa Florea şi Carmen Ghiciuc. Pe lângă rezultatele celor trei gimnaste la nivelul „junioare I”, palmaresul Devei la această ediţie a „Alpen Adria Cup” include încă două medalii de bronz, cucerite de Denisa Golgota în competiţia individuală a categoriei „junioare II” şi de Lavinia Jitea, în concursul categoriei „junioare III”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum a fost sãrbãtoritã în judeţ Ziua naţionalã a României

Ziua naţională a României a fost sărbătorită în toate localităţile judeţului, manifestări de mai mare anvergură având loc, se înţelege,...

Pera, „un gladiator adevărat” în Gala Kombat Liga „DEVAstatorii”

Deveanul Ovidiu Ioiescu (foto) (39 de ani), zis Pera, a câştigat, fără emoţii, meciul de box cu Eugen Mailat (24...

Contre între Moloţ şi primarul Dunca

Vineri, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, pe lângă votarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi, s-a mai...

Închide