Votanţii „excursionişti” de la Referendum îşi aşteaptă sentinţa

5 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac03 urna votare

Pronunţarea în dosarul de pe rolul Judecătoriei Hunedoara, în care mai mulţi hunedoreni sunt judecaţi pentru acuzaţia de fraudă la vot, stabilită pentru termenul de ieri, a fost amânată pentru 12 februarie.
Faptele de care sunt acuzaţi hunedorenii s-ar fi petrecut cu ocazia Referendumului Naţional pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie 2012. Este vorba despre unul dintre cele trei procese începute în luna noiembrie 2014, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis trei rechizitorii prin care au fost trimise în total în judecată 32 de persoane. Celelalte două dosare au fost înregistrate pentru a fi soluţionate la Judecătoria Deva şi Judecătoria Haţeg.
Acuzaţi de vot multiplu
Dosarele s-au constituit după ce procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au sesizat în urma analizării listelor electorale permanente şi suplimentare şi au constatat că s-au comis mai multe infracţiuni. Aşa cum susţin anchetatorii, au fost identificate mai multe nereguli, precum: înregistrarea mai multor votanţi având acelaşi CNP sau aceleaşi numere şi serii ale cărţilor de identitate. De asemenea, au fost depistate CNP-uri invalide sau inexistente sau menţinerea pe listele electorale a unor persoane decedate.
Excursie prin judeţ în ziua votului
Potrivit procurorilor, inculpaţii din dosarul de la Judecătoria Hunedoara sunt suspectaţi de vot multiplu pe listele electorale permanente şi suplimentare din  mai multe localităţi, cum ar fi Orăştie, Geoagiu, Haţeg, Simeria, Deva sau municipiul Hunedoara. De aceleaşi fapte sunt acuzaţi şi hunedorenii cercetaţi în dosarul de la Judecătoria Deva, care au fost depistaţi de oamenii legii că ar fi votat la minimum 11 secţii şi maximum 15 secţii de votare din localităţile Peştişu Mic, Călan, Haţeg, Orăştie ş. a.. În cazul lotului de votanţi cercetaţi în dosarul de pe rolul Judecătoriei Haţeg, procurorii susţin că ar fi votat multiplu atât pe listele de la secţia de votare la care erau arondaţi prin domiciliu, cât şi pe cele suplimentare din localităţi precum Deva, Hunedoara, Orăştie, Călan, Geoagiu sau Simeria.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Stand de carte la Biblioteca judeţeanã

Începând cu 12 februarie, Grupul Editorial TREI este prezent timp de o lună la Deva, pentru a-şi prezenta oferta  în...

Baloo, cel mai îndrãgit urs, împlineşte 15 ani

Ursul Baloo (foto) din Straja va fi sărbătorit, ca în fiecare an, cu tort şi o mulţime de bunătăţi. Baloo...

Bilete gratuite pentru persoanele cu handicap

Toate persoanele care sunt încadrate în gradul de handicap grav sau accentuat beneficiază gratuit de bilete auto şi CFR. Potrivit...

Închide