Categories: Comunitate

Vor să-şi dea foc în faţa CNH

Carmen Cosman

Ajunşi la capătul puterilor, doi foşti mineri din Valea Jiului, disponibilizaţi anul trecut, ameninţă că îşi dau foc în faţa Companiei naţionale a Huilei din Petroşani.
Nu mai au răbdare şi nici nu mai au încredere în oficialii care le tot promit cea de-a treia tranşă a salariilor compensatorii, sume ce trebuiau achitate încă de la finele lunii decembrie 2011. Doi dintre foştii mineri au anunţat că îşi vor da foc în faţa CNH, pentru că au ajuns să se împrumute ca să trăiască. „Tot suntem plimbaţi, că nu sunt hotărâri de guvern, că nu vine sau că vine nu ştiu cine de la guvern, din Consiliul de Administraţie de la Bucureşti şi tot nu vine nimeni. Mâine dimineaţă, dacă lucrurile stau la fel, îmi dau foc aici, în faţa sediului companiei. Nopţi întregi m-am tot gândit cum o să fac, că văd că nimănui nu îi pasă de noi”, a declarat Tiberiu Racz, disponibilizat de la Mina Petrila. „Am decis să recurg la acest gest, pentru că nimeni nu ştie câte datorii am şi cât m-am bazat eu pe aceşti bani”, a declarat şi Gheorghe Ursache. Cei doi au semnat deja o hârtie, la care şi-au anexat actele de identitate şi spun că vor face acest gest pe propria răspundere.
În luna octombrie a anului trecut, CNH Petroşani a rămas fără 900 de angajaţi, care s-au disponibilizat şi urmau să primească plăţi compensatorii. Nu au primit, însă, decât o parte din banii promişi, iar protestele lor nu au fost de natură să urgenteze lucrurile.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago