www.mesagerulhunedorean.ro

Vor eliminarea taxei pentru apa de ploaie!

05 Vochitoiu 0541Oana Mihnea

O problemă care afectează bugetul întregii populaţii din judeţul nostru are şanse să fie rezolvată în urma unei iniţiative venite din partea UNPR Hunedoara. Aleşii judeţeni progresişti vor depune astăzi la Consiliul Judeţean un proiect de hotărâre prin care populaţia să fie scutită de plata taxei pentru apa de ploaie, care este încasată de operatorii de apă, Apa Prod Deva şi Apa Serv Valea Jiului.

Doar pentru persoanele fizice
În judeţul Hunedoara se plăteşte acestă apă de ploaie din anul 2008. Demersul consilierilor judeţeni se bazează pe cadrul legislativ, iar CJ are posibilitatea de a decide politica tarifară având în vedere că cei doi operatori de apă se află în subordinea instituţiei. Scutirea se va aplica doar în cazul persoanelor fizice, nu şi a administraţiilor publice locale. „Legea spune că persoanele fizice nu trebuie să plătească apa meteorică. De aceea, consilierii UNPR vor depune un proiect de hotărâre foarte clar, bazat pe Legea nr. 241, pe ordinul ANRSC nr. 88/20.03.2007 şi pe tot ceea ce înseamnă legislaţie românească. Nu vrem decât să curmăm această bătaie de joc la adresa oamenilor. Aproape 10 la sută din factură o reprezintă această apă pluvială. Rămâne ca adiministraţiile publice locale să plătească în continuare, ca şi până acum. Fără cuvinte prea mari, vreau să spun că după ce noi am reuşit reducerea TVA-ului la apă potabilă la 9 la sută, tot noi venim şi dăm soluţia legală ca oamenii din judeţul Hunedoara, clienţii Apa Prod Deva şi Apa Serv Valea Jiului, să nu mai plătească această apă pluvială“, a precizat, în conferinţă de presă, senatorul Haralambie Vochiţoiu (foto), preşedintele UNPR Hunedoara.

De ce trebuie să plătim?
Aşa cum a fost gândită legislaţia, acest cost intervine în urma faptului că apa pluvială ajunge în canalizare, implicând costuri suplimentare pentru staţiile de epurare. Însă, consilierul UNPR Ioan David a venit în conferinţa de presă cu o precizare. Acesta spune că trebuie refăcut calculul cotei de apă meteorică. „Apa de ploaie ajunge undeva în canalizare şi asta înseamnă un volum mai mare de prelucrat în staţia de epurare. Cantitatea de apă se calculează în funcţie de datele oferite de staţia meteo pentru un interval de o lună de zile şi se ţine cont de suprafaţa pe care a căzut această ploaie. Dar, nu toată această apă trebuie plătită, ci o mică parte, pentru că nu toată ajunge în canalizare“, a menţionat Ioan David.

16 comentarii la „Vor eliminarea taxei pentru apa de ploaie!

 • 22 februarie 2016 la 12:59
  Permalink

  Problema nu cred ca asa trebuie pusa … Asa-zisa „apa de ploaie” reprezinta in fapt „serviciul de canalizare pentru apa rezultata din precipitatii”. Asa incat problema nu cred ca se pune din punct de vedere al eliminarii din facturi ci … de a ajunge sa fie facturata cat mai corect, functie de … realitatea din fiecare perioada (luna) a anului. Sa propui reduceri sau anulari de servicii/costuri pe „buzunarul” altuia (al ApaServ-ului) e la indemana tuturor … politicienilor (in special).

 • 23 februarie 2016 la 16:22
  Permalink

  Neutru are dreptate, mai ales că în faţă iese ca…un parazit…consilierul judeţean Haralambie Vochiţoiu. Dar, să nu uităm că politicienii sunt rezultatul votului oamenilor. Chiar şi Vochiţoiu ajuns senator propus de un superpartid PPDD fiind acum promotor al…interesului naţional din partea altui partid major: UNPR. Cred că vina principală aparţine politicienilor dar şi electoratului, care trimite în legislativ tot felul de hahalere gen Vochiţoiu PPDD/UNPR. Deci, avem aleşii pe care îi…alegem.

 • 24 februarie 2016 la 8:11
  Permalink

  @neutru ai dreptate pentru modul in care se aplica aceasta taxa suplimentara. Pe acelasi principiu primariile oraselor ar trebui sa plateasca apa de ploaie care cade pe soselele din oras si ajunge in canalizare. Ce ar fi daca eu imi colectez apa de ploaie si aceasta nu ajunge la canal? Am o varianta in care sa refuz plata acestei taxe aberante?

  @un liberal
  din pacate judetul Hunedoara are prea multi paraziti pusi sa-i reprezinte: Campeanu (liberala ta) si-a luat mandatul si dusa a fost, Dorin Paran (cred ca doarme si acum), Firczak (un impostor care nu reprezinta pe nimeni), Marica (absent) si lista continua. Imi doresc ca acestia sa dispara de pe listele electorale pentru totdeauna.

 • 24 februarie 2016 la 8:39
  Permalink

  @Eu…Poate ai dreptate, dar cine i-a votat? Deci lăsăm circumscripţia fără repreezentare? Sau, mai bine, lichidăm legislativul şi recurgem la Sfatul Bătrânilor. Dacă observi, toţi cei enumeraţi de tine, cu excepţia lui Sorin Marica, sunt la mai multe mandate plus că selecţia ta este…selectivă. Nici unul nu a ajuns acolo fără girul electoratului dat de mai multe ori. Vorba lui Lenin: Ce-i de făcut?

 • 24 februarie 2016 la 11:40
  Permalink

  Despre ce reprezentare vorbim stimate domn? pana in 200 de oameni care l-au votat pe impostorul de Firczak?
  Nu am dorit sa fac o selectie…selectiva. I-am enumerat pe cei mai reprezentativi, dar pot fi amintiti si celebrii Rusanu, Resmerita, Mircia Muntean, Timpau…care numai activitate parlamentara nu au avut. La polul opus trebuie apreciata activitatea parlamentara a d-nei Harau…trecand peste interesele ei private.
  Mai multe mandate, pentru ca s-au protapit la putere si nu-i mai da nimeni jos. electoratul inca nu face diferenta intre gargara electorala si proiecte viabile, intre oratori fara substanta si persoane care doresc sa se implice cu adevarat.
  Dar speranta moare ultima, inca mai cred ca poporul nostru este inteligent si va reusi sa faca diferenta.
  p.s. sa inteleg ca ati facut ceva studii „socialiste” in trecut, daca dati citate din Lenin?

 • 24 februarie 2016 la 18:28
  Permalink

  Mă rog, dacă nu ai înţeles ironia cu Lenin e regretabil. Ca om inteligent, aşa cum te consideri, ar fi trebuit că nu este un citat ci titlulu unei broşuri care se referă la tactica şi strategia politică. Şi poţi fi sau nu de acord cu ea. Te-ai aruncat ca uliul să atragi atenţia asupra aşa zisului meu socialism. Dar tu însuţi cât de corect eşti ? Doamna Hărău este sublimă, nemaipomenită ceilalţi, mai ales favoritul tău Firczak, sunt nişte nulităţi. Acum mă întreb, eşti ignorant sau rău intenţionat. Conform Legii Electorale nimeni nu poate ajunge parlamentar cu 200 de voturi. De ce nu ai scris 199 sau 201? Pentru că habar nu ai de prevederile şi mecanismele electorale. Şi încă ceva, mai grav decât orice. Electoratul care a votat-o pe Carmen Hărău este sublim şi a votat în cunoştinţă de cauză. Ceilalţi nu ştiu să discearnă un discurs politic bun de unul inadecvat. Cu alte cuvinte cei care l-au votat pe Bogdan Ţîmpău sunt proşti şi needucaţi iar cei care au votat-o pe Carmen Hărău sunt cu un înalt simţ civic.

 • 24 februarie 2016 la 21:19
  Permalink

  Nu retin sa fi facut vreo apreciere vis-a-vis de inteligenta mea si nu este problema ta acest lucru.
  Te-ai exprimat ca fiind vorba lui Lenin…deci ai citat pe cineva. Daca nu mai stii nici tu ce-i, titlu de carte sau vorba lui Lenin…ma doare exact in cot, asa ca las-o balta. Cat despre socialismul tau, ai impresia ca nu mai pot eu dormi? Sa fi sanatos. Nu ma intereseaza sub nicio forma.
  Sigur nu sunt corect 100%, am si eu subiectivismele mele. N-am laudat-o pe Harau decat din punct de vedere al activitatii parlamentare…in rest…o profitoare ca toti parlamentarii din judetul acesta. Chiar mai rau!
  Daca tot esti mare cunoscator de legi electorale…Firczak a candidat pe listele minoritatilor (inexistente) rutenilor si a obtinut exact 175 de voturi in 2008 si 150 in 2012…adica pana in 200 de oameni cum am scris mai sus.
  Dar tu esti smecher si ma iei la misto cu 199 sau 201…
  Si pentru ca este de la minoritati…nu conteaza numarul de voturi. Dar tu stii mecanismele electorale si prevederile, dupa cum se vede.
  N-am spus niciodata ca cineva este prost si needucat, din contra am spus ca inca mai cred ca poporul nostru este inteligent si va tranti de pamant cu cei care nu merita sa-i reprezinte.

 • 25 februarie 2016 la 4:22
  Permalink

  Felicitari Domnule Senator HARALAMBIE VOICHITOIU, Pentru propunerea de a nu mai plati apa de ploaie, in Jud. HD. Apa este cea mai scumpa in acest Jud. stim cu toti ca apa de ploaie se poate folosi la multe intrebuintari, numai DL. Dvid are retineri, intrucit zice ca trebuie sa fie prelucrata, ori cum este un lucru bun pentru intregul Jud. daca se va rezolva!

 • 25 februarie 2016 la 8:53
  Permalink

  Da, cunosc legea. Nici o minoritate, oricare ar fi ea, nu poate accede în parlament cu aşa puţine voturi. Cele care sunt reprezentate în legislativ sunt recunoscute de România. Că e bine sau nu e bine, asta este o altă discuţie. Cifrele avansate de tine sunt aberaţii. Pur şi simplu mă înduioşează critica adusă lui Carmen Hărău. Deci toţi sunt hoţi. Ce a furat de exemplu Sorin Marica ? Sau Bogdan Ţîmpău ? Dacă ştii ceva concret fă lumină să meargă la pârnaie. Dacă nu ştii, taci căci altfel nu eşti decât un şuetist de bodegă

 • 25 februarie 2016 la 9:02
  Permalink

  @Eu Da, cunosc legea. Ce spui tu despre minoritâţi sunt aberaţii. Contează numărul de voturi şi pentru ele iar cele din parlament sunt minoritaţi recunoscute. E bine sau nu, asta e altă discuţie. E copleşitoare critica ta la adresa lui Carmen Hărău. Toţi sunt hoţi, zici tu. Ce a furat Bogdan Ţîmpău ? Sau Sorin Marica ? Ştii ceva, dă-i pe mâna justiţiei. Altfel eşti doar un şuetist de bodegâ.

 • 25 februarie 2016 la 9:32
  Permalink

  Impostorul de Firczak a ajuns parlamentar cu 175 de voturi.
  Ruteni? Minoritate cunoscuta? Cam 250 de persoane s-au declarat la recensamant ca sunt ruteni.
  Ti se pare ca ceea ce platim noi sa-l tinem in parlament pe bani grei este in regula?

  Probabil ai si probleme la citit. Poate-mi arati si mie unde am afirmat ca ar fi cineva hot.
  Pe mana justitie o sa-l dau pe Firczak daca mai are tupeu sa apara pe liste. Sa-l vad si eu cum respecta legea electorala.
  Pentru ca esti liberal am toata increderea ca ma vei sustine in acest demers.

 • 25 februarie 2016 la 11:38
  Permalink

  Liberalule, daca nu stii cum se angajeaza neveste de PSD isti si UNPR-isti alanfabeti (doar cu carnet de partid in ultimii 4 ani) prin sistemul energetic, ABTINE-TE.

  In rest, numai „succesuri”, oamenilor locului Bogdanel si Sorinel, in afara de casierie habar nu au ce inseamna parlament, da-s d’ai nostrii.

  Ce stia sa faca PP DD , po-pu-lisme, face in continuare, inclusiv asmute prostovani la greve.
  Haralamb vai de capu’ tau si de fundu nostru ca e plin Parlamentu’ de exemplare ca cele din prezentul comentariu.
  Si da, toti au ajuns acolo bineanteles prin vot. Logica de babuin.

 • 26 februarie 2016 la 15:40
  Permalink

  Baieti, ce pacat ca nu intelegeti ca totul se deruleaza dupa principiul cainii latra, caravana trece. Nu are rost sa va enervati degeaba. mai bine beti un vin bun, admirati o femeie frumoasa, ca viata e scurta baieti.

 • 26 februarie 2016 la 16:54
  Permalink

  Pentru pseudonimul „Vasile Dancu”, multumesc , este singurul sfat bun primit din toate postarile de pana acum.

  Haios ar fi fost ca pseudonimul sa fie chiar in persoana clujeanului.

 • 26 februarie 2016 la 19:05
  Permalink

  Asta-i sfat de politician „versat”. Ceva de genul „dormiti linistiti…”
  Doar ca uneori cainii mai si musca…se satura si ei de latrat in gol.

 • 27 februarie 2016 la 9:37
  Permalink

  E. bine că visați. Mai mușcă uneori câinii ? Nu mușcă de loc doar latră până răgușesc și au nevoie de pastile contra răgușelii. Internauții înjură pe toată lumea mai ales pe politicieni. Și ? Toți se validează prin vot cu o multitudine de mandate de parlamentar, de primar, președinte CJ, în fruntea partidelor, etc. Sunt și excepții e drept dar regula este cea spusă de mine. Deci ? Câinii latră caravana trece.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.