Politica si administratie

Vochiţoiu s-a decis: nu mai candideazã!

Carmen Cosman

După ce a pierdut de două ori alegerile pentru funcţia de primar, ultima oară cu brio, preşedintele PSD Petroşani, Haralambie Vochiţoiu (foto), a decis să nu-şi mai încerce forţele şi a treia oară. El a anunţat că nu va mai candida la funcţia de primar al municipiului Petroşani.

„Chiar dacă sunt prieten cu Sorin Oprescu, care a câştigat la a treia încercare, nu mai candidez la Primăria Petroşani. Sunt şi alţi oameni, care pot câştiga fotoliul de primar, beneficiind de sprijinul organizaţiei. Mi-am încercat şansele de două ori, dar poate nu a fost cel mai bun moment”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.

Anchetă sociologică pentru desemnarea candidatului

Pentru a găsi cel mai bun candidat, PSD Petroşani va declanşa o anchetă sociologică, atât în interiorul organizaţiei municipale, cât şi printre alegători, aşa încât să se stabilească ce aşteptări au oamenii de la un primar. „Sunt convins că vom găsi în interiorul partidului un om care să se apropie de ceea ce-şi doresc oamenii şi, implicit, să câştige alegerile”, a mai precizat liderul social democraţilor din Petroşani. În vizor sunt cinci-şase membri, dintre care până la finele anului, ar trebui să rămână doar trei potenţial candidaţi, aşa cum a solicitat şi conducerea centrală a partidului. PSD Petroşani are la ora actuală 859 de membri, dar Vochiţoiu spune că şi-a propus să atingă cifra de 1.000 de membri activi.

2 comentarii la „Vochiţoiu s-a decis: nu mai candideazã!

 • Pacat,este singurul contracandiat care ar putea sa scape Valea de ciuma portocalie!!!!

 • Lasati domnilor mesajele, sau a sunat Vochitoiu si a dat ordin sa fie sterse? Uite ce scrie despre Vochitoiu In Gqazeta Vaii Jiului. Probabil ca articolul din Mesagerul reprezenta o contrareactie. Vochitoiule, nu mai merge cu minciuna. Gata. Cititi caat de mult ii uraste Vochitoiu pe pedelisti, articol din GVJ de astzi:

  Fie pâinea cât de rea, POLITICA e ţara mea
  Firmele preşedinteleui PSD Petroşani, abonate la primăriile din Valea Jiului

  Scris in 17 octombrie 2010, 19:21 de Mihaela Mihai in Dezvaluiri. 201 vizualizari si 4 comentarii.

  Pesedist plătit de pedelişti

  Firma SC Art Forest Company SRL, la care acţionar majoritar este social-democratul Haralambie Vochiţoiu, a prins în acest an cel puţin două lucrări la Petrila, localitate condusă de un primar PDL, Ilie Păducel. Pe sume de bani ce provin şi de la bugetul local, adică bani publici.
  Situaţia cam neobişnuită în societatea românească i-a pus pe unii pe gânduri.
  „Pedeliştii îl pregătesc pe Hari (Haralambie Vochiţoiu – n.r.) pentru alegerile din 2012 pentru a contracandida împotriva lui Tibi (n.r.-Tiberiu Iacob Ridzi)?” se întreabă unii dintre cârcotaşi.
  Două dintr-o lovitură
  Firma lui Vochiţoiu, care a devenit acţionarul principal din luna martie a acestui an deţinând 75 la sută din acţiuni, a „candidat” pentru potul cel mare. Art Forest a participat la licitaţia pentru construcţia parcului din Petrila, investiţie de peste 21 miliarde de lei, dar a pierdut în faţa unei firme din Cluj, despre care cunoscătorii spun că este una agreată PDL.
  Numai că Vochiţoiu nu a pierdut chiar totul, firma din Cluj- SC Calidum SRL Cluj- subcontractând lucrările, operaţiunea în urma căreia societatea lui Haralambie Vochiţoiu a ajuns să se ocupe de amenajarea parcului din Petrila.
  Oficialii Primăriei Petrila nu recunosc însă contribuţia lui Vochiţoiu la creşterea numărului de metri pătraţi de spaţiu verde de la Petrila afirmând „licitaţia a fost câştigată de o firmă din Cluj”.
  Tot în urma unei licitaţii, cea de amenajare a pârâului Ludului de la Petrila, Vochiţoiu a mai tras un loz câştigător. De data aceasta este vorba de o investiţie de doar 647.259 lei fără TVA. Aici lucrurile nu ai mai putut fi date „cotite”, oficialii de la Petrila recunoscând contribuţia societăţii petrilene la amenajarea pârâului.
  „Reabilitarea canalului Ludului din oraşul Petrila a fost câştigată de SC Art Forest Company SRL. Valoarea proiectului este de 647.259 lei fără TVA din care 40 la sută reprezintă contribuţia primăriei şi 60 la sută contribuţia Agenţiei Fondului de Mediu”, se arată într-o adresă remisă Gazetei Văii Jiului de Primăria Petrila.
  „Nu contează cine câştigă lucrările atâta timp cât acestea se fac cum trebuie”, spunea la un moment dat city-managerul de la Petrila, Dorin Curtean.
  Societate cu sediul într-un apartament
  Art Forest Company are sediul social în Petrila, pe Strada Republicii nr 103A/17, dar reprezentanţii companiei pot fi găsiţi în Petroşani pe strada Livezeni Nr. 3. Adică acolo unde funcţionează o altă firmă condusă de Haralambie Vochiţoiu, Eurojobs.
  Ambele firme au sediul social într-un apartament, dar asta nu le-a împiedicat să câştige lucrări pe bani publici.
  A adus mai mulţi bani decât a încasat
  Haralambie Vochiţoiu spune că are afaceri şi cu primăriile, dar nu este un abonat al bugetului public cum sunt alţi afaceruişti din Vale şi judeţ, afirmând însă că a adus mai mulţi bani la primăriile din Vale decât a încasat de la acestea. Potrivit lui Vochiţoiu firma lui a executat proiecte şi studii de fezabilitate pentru ANL-uri la Petroşani, pentru parcul de la Petrila, pentru Palatul Cultural şi Staţiunea Straja din Lupeni, dar a încasat bani mai puţini decât au adus contractele.

  „Am adus mult mai multe miliarde decât am încasat. Primăriile au plătit. E m-am dus la licitaţii electronice unde am câştigat, nu la încredinţări directe unde se pot face aranjamente. Prin proiectele şi studiile de fezabilitate făcute de firma mea în Valea Jiului au venit undeva la 22 de miliarde până acum. Ne pregătim de alte 60-80 miliarde pentru Straja, de alte zeci de miliarde pentru Palatul Cultural”, declară Vochiţoiu.
  Acesta afirmă că în ceea ce priveşte parcul de la Petrila, primăria nu este beneficiarul lucrării.
  Fass însă. Chiar dacă Art Forest este firmă subcontractoare ce pune „pavele” şi „face fântâna”, prin intermediul firmei din Cluj, banii de la Primăria Petrila ajung şi la firma lui Vochiţoiu.
  Acesta recunoaşte că „afacerea” Canalul Ludului a avut ca beneficiar direct Primăria Petrila”

  Domnii Ponta, Nistor???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura