Comunitate

Vocea străzii, 23.05.2012

Lege aspră pentru şoferii băuţi sau drogaţi
Şoferii aflaţi în stare de ebrietate sau sub efectul drogurilor ar putea primi de la 15 la 25 de ani de închisoare, dacă provoacă accidente soldate cu victime, potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Senat. Proiectul ar putea intra în vigoare, dacă va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor. Echipa VOCEA STRĂZII a vrut să afle părerea cetăţenilor cu privire la această modificare a legii şi a adresat oamenilor următoarele întrebări:
1. Credeţi că ar fi bine ca acest proiect de lege să fie adoptat?
2. De ce?

Vasilică Georgescu, 55 de ani, vânzător:
1. Nu, nu cred că ar fi bine să fie adoptat.
2. Pentru că o pedeapsă de 25 de ani de închisoare ar fi prea aspră, având în vedere că şi criminalii tot atât primesc. Cred că mai bine ar fi să le fie suspendat permisul de conducere pentru totdeauna.

Dan Danciu, 42 de ani, taximetrist:
1. Nu.
2. Pentru că este exagerat de mult. Ar trebui, în primul rând, să îi lase fără carnet.

Mariana Zbârcea, 54 de ani, muncitoare:
1. Da, cred că ar fi bine.
2. Pentru că sunt prea multe accidente provocate din cauza consumului de alcool şi de droguri şi poate aşa, se dezvaţă şoferii să mai conducă iresponsabil.

Leontin Manea, 69 de ani, pensionar:
1. Da, cred că ar fi foarte bine.
2. Poate aşa, nu se mai urcă nimeni băut sau drogat la volan. Merită să fie pedepsiţi aşa aspru, pentru pericolul în care îi pun pe ceilalţi.

Traian Măgeruşan, 57 de ani, pensionar:
1. Da.
2. Pentru că fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, instinctele unui şofer nu mai funcţionează normal. Poate cu nişte legi mai aspre, care să se şi aplice, mai scăpăm de aceşti aventurieri ai şoselelor. În plus, bine ar fi să le şi suspende definitiv permisul, ca să nu mai poată şofa nici după ce îşi ispăşesc pedeapsa.

One thought on “Vocea străzii, 23.05.2012

  • 1.Categoric:DA ! 2.Creste gradul de responsabilitate civica prin autocenzurarea deviatiilor de comportament in trafic.Si nu e singurul aspect din societate unde trebuie adoptate masuri educative severe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura