Vitezista-i de două ori campioană

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu, de la CSS „Cetate” Deva, a cucerit medaliile de aur în probele de 60 de metri şi săritură în lungime la Campionatul Naţional în sală, rezervat junioarelor III, desfăşurat la finalul săptămânii, la Bacău.
 

Triumf la fotografie, cu nou record personal
Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a fost cea mai rapidă concurentă a cursei de 60 de metri plat, principala probă de viteză din competiţia feminină. Florentina Marincu (15 ani) s-a clasat pe primul loc în calificări, cu timpul de 8.09 secunde, iar apoi a triumfat şi în finală cu un nou record personal de 8.03 secunde, deşi înainte de competiţie, era cotată doar cu a doua performanţă. Atleta de la Cetate Deva le-a devansat după o cursă strânsă, cu un finiş la fotografie, pe Adelina Ropotan (LPS Cluj-Napoca) şi Imola Blazer (CSS Sf. Gheorge), care au trecut linia de sosire după 8.05 secunde. „A fost o cursă electrizantă în care diferenţa s-a făcut la fotografie. Florentina şi-a îmbunătăţit cu o zecime de secundă recordul personal şi a reuşit cea mai bună performanţă a Campionatului Naţional în probele de viteză, pentru care a obţinut un premiu special de 300 de lei. Vizam o medalie în această probă, pentru că Florentina avea a doua performanţă înainte de competiţie, dar aveam emoţii, întrucât nu mai concurase cu adversarele din această finală. Până la urmă, favorita a sosit doar pe locul şase, iar Florentina a luat medalia de aur, care e peste ce am visat”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe.

Victorie previzibilă la lungime
Florentina Marincu a cucerit a doua medalie de aur la ediţia 2011 a naţionalelor în sală la săritură în lungime, probă la care era favorita numărul unu. Deveanca a reuşit un salt de 5,49 metri şi le-a depăşit pe Laura Radu de la CSS Ploieşti, care a sărit 5,34 metri şi pe Adelina Ropotean (LPS Cluj-Napoca, 5, 07 metri). „La lungime, Florentina fost relativ departe de recordul ei personal de 5, 71 metri, deoarece nu i-au prea reuşit elanurile, din cauza lipsei de pregătire în sală. Totuşi, performanţa de 5,49 metri a fost suficientă pentru a câştiga aurul. Şi la lungime, viteza nativă şi ambiţia deosebită a sportivei au fost factorii care i-au adus titlul de campioană”, a precizat Nicolae Alexe.
Florentina Marincu este elevă în clasa a opta la Colegiul Naţional Sportiv din  Deva şi se pregăteşte cu Nicolae Alexe din clasa a cincea. În 2010, „vitezista” a cucerit două medalii de argint la lungime la junioare II şi la 100 de metri la junioare III. Cu un an înainte, Marincu era campioană naţională la 200 de metri la categoria copii I.
La aceeaşi competiţie, atleta Andreea Chiosa de la CSS Hunedoara, antrenată de Florin Bucur, s-a clasat pe locul trei în cursa de 300 de metri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.