Categories: ComunitateFlash

Viperele au devenit foarte agresive

Maximilian Gânju

Căldura sufocantă face ca viperele să fie extrem de agresive, mai ales că sunt şi în perioada de împerechere, iar riscul ca o persoană să fie muşcată este foarte mare. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a trimis o atenţionare cu privire la pericolul reprezentat de aceste reptile.

Pericol ridicat în Defileul Jiului

Anul acesta, numărul şerpilor care coboară de pe stâncile din Defileul Jiului în refugiile destinate şoferilor este mai mare ca oricând, drept dovadă stând şi mulţimea de reptile de pe marginea drumului care au sfârşit sub roţile autoturismelor. Animalele îşi caută adăpost în zona joasă, pe malurile Jiului şi inevitabil, se întâlnesc cu oamenii. Astfel, pericolul ca o persoană să fie muşcată este cu atât mai mare, dat fiind faptul că în defileu sunt o mulţime de muncitori care lucrează pe şantierele hidrotehnice, dar şi pescari ori turişti. În anii trecuţi, pe şoseaua din Defileul Jiului, o arteră intens circulată au fost amplasate, mai ales în refugiile destinate şoferilor, panouri de avertizare cu textul „Atenţie, Vipere!”. În caz de nevoie, conducerea DSP Hunedoara spune că mai multe unităţi medicale din judeţ sunt aprovizionate cu ser antiviperin. Unităţile sanitare care au în stoc la serviciile de urgenţă ser antiviperin sunt : Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Spitalul de Urgenţă Petroşani,  Spitalul Municipal Lupeni şi Spitalul orăşenesc Haţeg.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Perioada de imperechiere a viperelor sa terminat in luna mai...asa ca ati lansat o informatie falsa.Pe caldura asta mare chiar si ele se retrag mai la umbra.Este bine de stiut ca in Romania singurele reptile veninoase sunt viperele,restul nu sunt veninoase.In plus viperelor le
    plac locurile mai retrase mai linistite.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

14 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

14 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

14 ore ago