Viorel Sălan: ”PSD vrea să scadă cu 20 la sută decalajul dintre urban şi rural”

Alegerile sunt din ce în ce mai aproape. Am dorit o scurtă prezentare a Progra­mului de Guvernare al PSD pentru pe­rioada 2021-2024 şi am solicitat câteva lămuriri în acest sens de la Viorel Sălan, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor.

– Cu ce viziune politică vine PSD la aceste alegeri parlamentare?
– Partidul Social Democrat a fost mereu şi doreşte să rămână o forţă politică a progresului în societatea românească, ca­pabilă să îmbine creşterea economică cu dezvoltarea echitabilă a României. Pentru partidele politice de dreapta, România este împărţită între privat şi public, între oraş şi sat, între cei cu resurse şi cei fără, ca şi cum trebuie să existe mereu un conflict în interiorul societăţii româneşti. Partidul Social Democrat respinge acest fel de a face politică şi promovează consensul şi co­laborarea între diferitele părţi ale societăţii pentru a clădi o Românie prosperă pentru toţi.
Viziunea Partidului Social Democrat prevede creşteri sustenabile de venituri pentru bunăstarea românilor. Susţinem nevoia ca munca prestată să fie recom­pensată echitabil pentru a asigura un trai decent tuturor.

– Care ar fi cea mai succintă prezentare a Programului de guvernare PSD?
– Noul Program de guvernare 2021-2024 este conceput din această perspectivă. Pe scurt, principalele ţinte economice propuse de PSD pentru următorii 4 ani sunt: creş­terea puterii de cumpărare a salariului mi­nim cu +37%; creşterea economică medie anuală de +4,4%; creşterea produsului intern brut la valoarea de 292 miliarde euro; menţine­rea deficitului bugetar sub 3%; reducerea decalajului dintre urban şi rural cu 20%.
În plus, PSD şi-a propus ca, până în 2024, salariul minim brut să fie mai mare cu 57%, adică să ajungă la 3.500 lei, punctul de pensie să se majoreze la 2.340 de lei, iar pensia minimă să ajungă la 1300 lei.
Este un proiect foarte ambiţios, dar pen­tru a-l pune în practică oamenii tre­buie să ne acorde încrederea lor şi, pe
6 de­cem­brie, să voteze PSD.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Hunedoara 
CUI mandatar financiar – 11200020
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

2 comentarii la „Viorel Sălan: ”PSD vrea să scadă cu 20 la sută decalajul dintre urban şi rural”

 • 26 noiembrie 2020 la 8:21
  Permalink

  Si ce l-a impiedicat pana acuma sa faca lucrul acesta? Mai bine ne-ar spune ce a facut pana acuma, nu ce o sa faca. A fost 4 ani in parlament, ce a facut? In afara de votul PENTRU scaparea infractorilor, ce a facut?

 • 28 noiembrie 2020 la 23:42
  Permalink

  L-au susținut pe cel etern la conducerea Apaprod ,cel care îți dă (maxim) un pix,un liniar,un top de hârtie până ieși la pensie…

  Mai taie din ele coane că-s prea multe!

  Cortina care.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare