Viorel Sălan „În politica actuală, cuvintele cheie trebuie să fie onoarea, cinstea, corectitudinea şi responsabilitatea”

27 noiembrie 2016 | 4 Comentarii | Publicat in: Electorale, Flash

07-foto-salanA lucrat aproape 35 de ani în Jandarmeria Română, în judeţul Hunedoara, din care 22 de ani ca şi comandant de unitate şi inspector şef. Este proaspăt pensionat la termen, are doi copii mari şi locuieşte în Orăştie. Generalul de brigadă în rezervă Viorel Sălan (foto) rămâne însă o persoană activă, prezentă în viaţa comunităţii. Candidează pentru un loc în Senatul României din partea PSD Hunedoara. Pentru că îndrăzneşte să creadă în România!  

Experienţă vastă, debutant în politică
Fire dinamică, activă, Viorel Sălan a acceptat recent provocarea de a se implica în viaţa politică. „Am ales Partidul Social-Democrat, pentru că promovează principii de libertate, dreptate socială, echitate, egalitate de şanse şi solidaritate. PSD se adresează tuturor categoriilor sociale, are oameni de calitate, bine pregătiţi, organizaţii bine închegate. PSD este un partid orientat spre oameni“, spune Viorel Sălan, candidatul PSD Hunedoara pentru judeţul Hunedoara.
Este recunoscut pentru rigoarea sa, pentru calm şi echidistanţă. Viorel Sălan se numără printre numele noi de pe lista de candidaţi a PSD Hunedoara. Alături de mai tinerii săi colegi, intraţi şi ei pentru prima dată în cursa pentru Parlament, Viorel Sălan dă plus valoare echipei. Experienţa sa profesională şi de viaţă îi va folosi în viitoarea carieră de parlamentar. „Am fost preocupat permanent cum să fac un lucru, o activitate să fie mai performantă. Cred că doar printr-o implicare activă a noastră, a politicienilor, dar şi a semenilor, se pot rezolva problemele. În toată cariera mea am pus pe primul plan comunicarea, deoarece în societatea noastră multe se întâmplă de la necunoaştere şi lipsă de comunicare. Doar stând pe margine şi criticând, nu putem construi nimic“, afirmă Viorel Sălan.
În scurtul timp de când s-a implicat în politică, Viorel Sălan a reuşit să-i capaciteze pe cei din jurul său, să le transmită câte ceva din disciplina şi perseverenţa sa, din spiritul său patriotic şi civic. Calităţi de care are nevoie orice lider. „Sunt multe lucruri de îmbunătăţit, de la imaginea Parlamentului, până la prioritizarea legislativă în funcţie de necesităţile actuale. Apoi, sunt problemele judeţului care trebuie să fie făcute cunoscute şi să-şi găsească rezolvare. Prin prisma profesiei mele, sunt la curent cu o gamă largă de probleme şi deficienţe cu care se confruntă judeţul nostru“, adaugă candidatul PSD Hunedoara.

Siguranţa României, un punct important în programul PSD
Când ne referim la siguranţa României, ne gândim automat la structurile de apărare, de menţinere şi restabilire a ordinii, la înzestrarea acestora. Însă, înainte de toate, România are nevoie de stabilitate economică. Din acest punct de vedere, PSD a inclus în programul său de guvernare un proiect important care va asigura surse de finanţare şi încurajarea dezvoltării firmelor româneşti. „Este vorba despre Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care va avea în grijă cele 200 de companii româneşti la care statul este unic acţionar. Fondul are ca scop finanţarea investiţiilor statului, garantarea împrumuturilor cu dobânzi avantajoase, capitalizarea economiei, dezvoltarea capitalului autohton. Este un demers realizabil, care va fi pus în aplicare din 2018. Banii atraşi de FSDI vor putea fi orientaţi spre investiţii în infrastructura de transport şi energie, în amenajarea sistemelor de irigaţii, în sănătate, în cercetare şi inovare, în capitalizarea CEC şi Eximbank. De asemenea, se are în vederea construirea de fabrici noi de procesare a legumelor şi fructelor, a cărnii, de îmbuteliere a apelor minerale, o resursă importantă a ţării noastre. În paralel, va fi dezvoltată industria farmaceutică şi partea de componente pentru industria de apărare“, precizează Viorel Sălan.

România, un partener care îşi onorează angajamentele   
Şi pentru că am vorbit de industria de apărare, acest sector va avea un aport important la siguranţa ţării. În programul PSD, sunt prevăzute şi o serie de alocări bugetare pentru Apărare, în contextul parteneriatului cu NATO. „Astfel, Programul PSD pentru Mediul de Afaceri prevede alocarea a 2 la sută din PIB pentru Apărare. Cu aceşti bani se va revitaliza industria de apărare şi componenta de cercetare, conform cerinţelor NATO, va fi asigurată susţinerea parteneriatelor strategice cu SUA, NATO şi Uniunea Europeană, va fi asigurat nivelul optim de armament. Şi ceea ce este important, inclusiv pentru judeţul Hunedoara, este modernizarea fabricii de armament de la Cugir“, spune generalul de brigadă în rezervă Viorel Sălan. (Biroul de presă)

(Comandat: PSD Hunedoara; Executat: Media Hunedoreană SRL Deva; CUI AEP mandatar financiar 11160007)

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. victor spune:

  Zice unul care nu le are pe niciunele…

 2. Rita spune:

  Asta a fost un dictatorm ce sa faca asta in politica? Sa taie frunze la ciini. Parca-i Fidel Castro.

 3. Trai`ti, bastoenele e gata de actiune spune:

  Are -o fata de ingamfat. Daca a fost purtator de trese de pe timpul lui Nea Nicu sigur e securist bolsevic lovit de cretinism. Am zis cretinism nu crestinism, desi nu exclud o astfel de varianta ca javrele astea comuniste mint mosii si babele ca …puncte puncte ba Viorele ba…

 4. Guzmi spune:

  Corect, 2 senatori PSD, 0 pnl !!! Sustinem VIOREL SALAN !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aplicaţia săptămânii: Microsoft Solitaire Collection

Cred că nu există nici un utilizator al sistemului de operare Windows care să nu fi jucat măcar o dată...

CEH, de la marea risipă, la măruntele economii

Noua conducere a Complexului Energetic Hunedoara a trecut la economisirea banilor societăţii, aplicând o primă tranşă de măsuri restrictive sau...

Cristina Ciucu: Nepăsarea celor ce ne-au condus mă uimeşte şi mă înspăimântă

„Obligatorie este lupta, lupta pentru România”. Asta crede Cristina Ciucu (foto), profesorul de Limba română din Lupeni, care în urmă...

Închide