Actualitate

Violatorul din Vulcan rămâne în arest preventiv

Recidivistul a ademenit o minoră și a dus-o într-o zonă izolată unde, sub amenințarea că va fi abandonată, a fost obligată să întrețină relații sexuale cu el. Individul a profitat de faptul că fata consumase substanțe halucinogene și avea doar 15 ani. În primă instanță a fost condamnat la 7 ani de pușcărie, dar a făcut apel. Sentința definitivă urmează să fie pro­nunțată peste câteva zile.
Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca recidivistul să rămână în Penitenciarul Aiud, în arest preventiv, până la pro­nunțarea sentinței atacate. Vasilică Laurențiu P. a cerut de mai multe ori să-i fie înlocuită măsura preventivă cu una mai blândă, dar și să fie judecat pentru act sexual cu un minor în loc de viol. Cererile sale au fost respinse de instanța de judecată.
Anul trecut, bărbatul a văzut o mi­noră într-un club din municipiul Vulcan, a intrat în vorbă cu ea și a convins-o că o duce acasă, la Uricani. Pe drum i-a cerut să meargă la el, dar adolescenta a refuzat, motiv pentru care recidivistul i-a spus că o va duce la Câmpul lui Neag, într-o zonă fără semnal, și o abandonează. Bărbatul a fost eliberat condiționat în 16 martie 2021, iar in­frac­țiunea de viol a fost comisă la circa trei luni distanță. În fața judecătorilor a susținut că, de fapt, a fost o persoană binevoitoare față de adolescentă, pe care a transportat-o, i-a furnizat mân­care și a înțeles să o ajute pentru că îi era frică să se ducă acasă. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura