Eveniment

Vili Rupa & co au pus-o de un protest în centrul Hunedoarei

Livia Botici

Trei hunedoreni, care au fost condamnaţi în trecut, pentru diverse infracţiuni, au organizat vineri după-masă, o acţiune de protest împotriva autorităţilor din România, reproşându-le acestora că i-au ţinut, pe nedrept, la închisoare. Mitingul s-a petrecut în centrul municipiului Hunedoara, chiar în faţa Casei de Cultură.

În ritm de hip-hop
Foştii deţinuţi şi-au strigat la microfon furia faţă de cei care i-au anchetat, arestat şi condamnat. Tot mitingul celor trei s-a desfăşurat în acorduri de hip-hop, în difuzoare „urlând” melodii ale trupelor „Paraziţii” şi „Moromeţii”. Protestul a fost iniţiat de hunedoreanul Vili Rupa, de 37 de ani, arestat în anul 1998 pentru trafic de mercur. În anul 2008, Rupa a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) un proces împotriva statului român, acuzând faptul că, pe parcursul detenţiei ar fi fost torturat de poliţişti şi de procurori. La finalul procesului, CEDO i-a dat câştig de cauză hunedoreanului şi a obligat România să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 30.000 de euro. „Vreau ca acei indivizi care m-au torturat şi m-au ţinut în lanţuri 81 de zile, să fie şi ei arestaţi. CEDO mi-a dat dreptate, dar acei poliţişti şi procurori care m-au nenorocit sunt şi astăzi în libertate. Am organizat acest protest pentru ca oamenii să vadă de ce sunt în stare poliţiştii”, a declarat Vili Rupa.

Condamnaţi, dar… „nevinovaţi”
Alături de Vili Rupa, în faţa Casei de Cultură din Hunedoara au mai protestat şi Mihai Şelaru şi Doinel Tirănesc. Primul dintre aceştia a fost condamnat în aprilie 2010, de autorităţile irlandeze, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru încurajarea prostituţiei. Instanţa a dispus eliberarea lui, dar l-a expulzat în România, cu interdicţia de a mai intra pe teritoriul irlandez în viitorii 10 ani. „Ceea ce am păţit eu este o nedreptate, pentru că nu am fost vinovat. M-am plâns autorităţilor hunedorene, am adus probe, dar nimeni nu mişcă un deget”, a declarat Şelaru. Doinel Tirănesc, cel de-al treilea hunedorean care a protestat împotriva justiţiei, este supărat pentru faptul că, autorităţile au „îndrăznit” să îl aresteze, pe numele său existând un mandat de arestare internaţional, pentru complicitate la tâlhărie. Tânărul, cu antecedente penale pentru mai multe infracţiuni, a fost eliberat între timp, însă procesul său, în care răspunde acuzaţiilor de complicitate la tâlhărie, a fost reluat.

13 comentarii la „Vili Rupa & co au pus-o de un protest în centrul Hunedoarei

 • CEI CARE AU CASTIGAT LA CEDO, AU DEMONSTRAT, CA UN PROCUROR SI UN JUDECATOR,DIN ROMANIA, AU INCALCAT LEGEA CU BUNA STIINTA,DEVENIND CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII,SA FIE ARESTATI TOTI ACESTI PROCURORI SI JUDECATORI CARE NEAU FACUT DE RUSINE.
  JOS CORUPTIA.JOS CU MAFIA,CEREM PUBLIC DEMITEREA DIN MAGISTRATURA ACESTOR INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII.

 • de ce trebuie sa ajungem in situatia asta. pentru ca politia nu isi face treaba.sper in cazul meu sa isi fac treaba dar de 2 luni jumatate inca nu stiu nimic, de ce adevarati vinovati sunt liberi se prostitueaza in continuare ca soti dobra din deva florin si florina iar mihaela in irlanda iar cei nevinovati platesc. sper ca politia din hnedoara sa clarifice tot si vinovati sa plateasaca. dosarul meu din irlanda e plin de distrugere de probe marturi mincinoase si marturi mincinoase sub juramint ale serg dave gallagher un politst irlandez corupt care ca sasi ascunda greseala si incompetenta adevenit un imfractor

 • mIHAI sELARU ARE DREPTATE …El a muncit acolo in santiere nu a fct prosti de gen care a sus tinut ca a fost acuzat..!Ar trebui sa plateasca cei vinovati Jos conruptia…!

 • CEI CARE AU CASTIGAT LA CEDO, AU DEMONSTRAT, CA UN PROCUROR SI UN JUDECATOR,DIN ROMANIA, AU INCALCAT LEGEA CU BUNA STIINTA,DEVENIND CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII,SA FIE ARESTATI TOTI ACESTI PROCURORI SI JUDECATORI CARE NEAU FACUT DE RUSINE.
  JOS CORUPTIA.JOS CU MAFIA,CEREM PUBLIC DEMITEREA DIN MAGISTRATURA ACESTOR INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII.vili rupa din hunedoara. tel.0721758747

 • Curaj de admirat nu te da batut, Vili. Asa ar trebui sa faca toti ce au fost neindreptatiti

 • va multumesc,si pentru ca aveti curaj sa comentati.

 • e adevarat rupa politia din penitenciarul bircea sint adevarati torturatori am patito si eu mau torturat si pe mine cu ciocanele care bateau gratile ca miam stiut drepturile au venit 20 de gardienii ia dat in judecata mam judecat la alba dar procurorul care a judecat cazul a santajat totul cu certificat medico legal si martori am avut si la detetorul de minciun am fost si a iesit adevarat tot ce am spus certi ficatul lam scos dupa 3 luni de scris la autoritati sa ma duca la deva 3 luni de chin cu 3 coaste rupte mau tinut si nu mau dus doar dupa 3 luni la deva la medico-legal avocatul meu stie tot toma emil io te cred rupa vili stiu ca spui adevarul sint niste bestii continua nu te lasa
  vili tu ma cunosti mara comandatul de atunci cu malea adrei si toata mafia din bircea mare si cu doctorul din bircea de la peneticiar sint toti mafioti io ma numesc liviu boar si am facut puscarie ca mam aparat si nu regret am fost vinovat am platit cu libertatea mea dar nu trebuia sa fiu chinuit si omorit din bataie ar trebui sa plateasca cum am platit si eu succes vilii adevarati barbati ca noi nu se mai nasc traiasca lumea buna din trecut io sint in afara tari de multi anii ca astfel ma judecam la cedo si eu cu ei dar am familie acum

 • LIVIU, TE CRED ,MAFIA CONDUCE JUDETUL HUNEDOARA,POLITISTII,PROCURORII SI CU JUDECATORII,CARE INCALCA LEGEA CU BUNA STIINTA, SUNT CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII,ACESTIA TREBUIE DEMISI DIN MAGISTRATURA SI ARESTATI DE URGENTA.
  DACA VREI POTI SA MA SUNI 0721758747.

 • IN CURAND VOI CASTIGA PREMIUL,UN HUNEDOREAN IMPOTRIVA SECURITATII COMUNISTE.

 • Am fost amenintat ca o sa fiu omorat de interlopii cu legitimatie de la stat ,cand nu mai auziti de mine ,sa aveti curaj sa vorbiti de lupta mea in care am castigat la CEDO doua procese impotriva romanilor care lucreaza la stat si incalca legea cu buna stiinta .

  Nu e nici o gluma vorbesc foarte serios , me-au vopsit usa trei zile cu litera X si a patra zi mi sa aruncat cu o solutie pe presul de la usa ,care mirosea a mortaciune .

  Justitiarul de Hunedoara

 • Politistii , procurorii si judecatorii au castigat salarii de 200 de miliarde lei in 15 ani de cand ma judec cu ei , pentru ca au incalcat legea cu buna stiinta, am fost torturat nevinovat si nici unul dintre ei nu a fost pedepsit , in schimb am fost amenintat ca , o sa fiu arestat prin alta inscenare si omorat in inchisoare . Statul Roman de ce este obligat sa plateasca , interlopi cu legitimatie de la stat ,infractori periculosi pentru societatea civila ?

  Justitiarul de Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura