Viitura a produs pagube considerabile pentru Apa Serv

1 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Pagubele produse de revărsarea apelor pe perioada codului roşu sunt în evaluare la Apa Serv Valea Jiului. Directorul general al societăţii, Cristian Ionică (foto), a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că prioritar pentru operatorul de apă şi canal din Valea Jiului este să se refacă magistrala distrusă.

”Este o comisie la Apa Serv pentru a face această estimare a pagubelor. Toate forţele noastre sunt îndreptate pe partea de înlocuire a conductei. Doar conducta în sine ne costă peste 30.000 de euro, fără restul pieselor, lucrărilor, săpăturilor etc. (…) Avem 12 locaţii afectate de viitură, avarii care au dus la disfuncţionalităţi. Ca o informare, timpul în care vom monta conducta smulsă este de peste o lună de zile, pentru că sunt componente speciale, se fac la comandă. Nu sunt chestii uzuale pe care producătorul să la aibă pe stoc. Până atunci noi facem lucrările pregătitoare, curăţire a conductei, pentru că toată apa din Jiu a intrat pe ea”, a precizat Cristian Ionică.
Operatorul a putut asigura apă populaţiei din Valea Jiului folosindu-se de o conductă secundară. ”După ce a trecut viitura a rămas în urmă dezastrul. Noi am început să-l înlăturăm, iar acum, Staţia Valea de Peşti, puternic afectată, funcţionează în parametri. Ca sursă de apă avem captările Buta şi Lazărul, pentru că în barajul de la Valea de Peşti turbiditatea este încă foarte mare, peste capacitatea de tratare. Şi partea de epurare a fost afectată, dar Staţia Dănuţoni funcţionează în parametri cu partea de epurare”, a mai precizat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Măsuri anunţate de autorităţi începând cu 1 iulie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că în contextul creşterii numărului de cazuri noi cu Covid -19, Grupul de suport...

Inundaţiile au lăsat urme şi la Densuş

Ba e soare din belşug, ba plouă de parcă toarnă cu găleata. Însă necazul e că se produc şi daune....

Cererile devenilor, onorate de Serviciul de Gospodărire Municipală

La solicitarea cetăţenilor, reprezentanţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva încearcă să onoreze, printre altele, cât mai...

Închide