Actualitate

Video chat-ul le oferă utilizatorilor un nou mod de a se cunoaște

În principiu, internetul este un spațiu foarte interactiv care le oferă utilizatorilor o mulțime de oportunități de a găsi informații, de a studia sau lucra, precum și de a comunica și cunoaște oameni noi. Întrebarea este, cum să folosești această cale de interacțiune și ce format de comunicare online să alegi?

Mai jos ne vom axa în mod special pe un format de comunicare și matrimoniale, cel de video chat random sau aleatoriu. Hai să descoperim cum putem folosi formatul de video chat ca pe o platformă interactivă și interesantă în moduri diferite față de cele clasice de prietenii sau relații.

Câteva cuvinte despre formatul de videochat online + exemple

Video chat-ul random sau aleatoriu este un site sau o aplicație a cărei funcție principală este de a conecta interlocutori la nimereală prin apel video. Adică, pur și simplu apeși pe butonul de video chat și în câteva momente îți apare un interlocutor de chat pe ecran. Dacă nu îți place cum decurge conversația, poți trece oricând la următoarea persoană.

La momentul actual există un număr mare de video chat-uri disponibile pentru cei interesați. Iată doar câteva dintre ele:

 • Chatrandom — un video chat online care pe lângă funcțiile standard precum filtre de căutare după sex și locație sau interese comune, mai oferă și camere de chat tematice pentru comunicare în grup. Un mod interesant de a petrece timpul pentru cei cărora le place să comunice cu persoane pe aceeași lungime de undă.
 • Videochat RO — un videochat live tradus în multe limbi ce beneficiază de un filtru perfect de căutare după sexul utilizatorilor. Mai dispune și de o funcție de traducere automată a mesajelor scrise pentru o comunicare ușoară și confortabilă. Videochat RO are și “povești” ca pe Instagram. Accesul la video chat este cu plată dar toți utilizatorii noi primesc acces gratuit pentru o perioadă.
 • Camsurf — un videochat cu filtre de căutare după sex și interese comune și opțiuni de limba de comunicare. Prin abonamentul premium te bucuri de mai multe funcții precum: mesaj de intro, ascundere de locație, emblemă de verificare, etc.
 • Chatspin — un video chat cu filtru de căutare după sex și măști de inteligență artificială cu care îți poți ascunde fața în conversații. O opțiune folositoare pentru cei cărora le pasă de anonimat și confidențialitate.
 • OmeTV — un video chat popular cu filtre de căutare după sex și locație, traducere automată a mesajelor scrise și aplicații mobile. Un serviciu clasic de chatroulette.
 • Chatrandom — un video chat random cu filtru de căutare după sex, țară sau interese. Mai are și camere tematice de grup și un video chat separat cu femei dar accesul este contra cost.
 • Chatous — un videochat popular minimalist pentru smartphone unde poți comunica prin mesaje scrise sau prin apel video, poți trimite fișiere pe messenger, inclusiv clipuri de 6 secunde, poți căuta după interese folosind hashtag și multe alte opțiuni.

Dar acestea sunt doar o mică parte dintre video chat-urile populare pe care le-am putea recomanda. De fapt, sunt mult mai multe iar majoritatea aplicațiilor clasice de întâlniri au acum o funcție integrată de video chat așa că acum ai și mai multe oportunități de comunicare prin formatul video. Cel mai important lucru este să înveți cum să profiți de ele. Și exact despre asta vom vorbi în continuare!

Cum poți face comunicarea pe video chat online mai interactivă și mai distractivă

O conversație video este din start mai interactivă decât orice conversație prin mesaje scrise. În felul ăsta poți să-l vezi pe interlocutor, să-i auzi vocea, să-i citești gesturi și expresiile faciale. Toate acestea te ajută să cunoști mult mai bine persoana și să o evaluezi obiectiv.

La urma urmei însă, o conversație este doar o conversație. Există totuși moduri de a diversifica comunicarea  ca să devină mai interactivă. Mai jos îți prezentăm șapte feluri interesante de a face asta:

 1. Plimbări virtuale. O convorbire video nu trebuie să fie doar formatul clasic — fiecare în fața unui ecran. Te poți plimba prin oraș și oferi celeilalte persoane un tur al obiectivelor interesante, poți spune povești amuzante sau îi poți arăta unde locuiești. Un fel de vlog, dar numai pentru un singur spectator.
 2. Gătitul cinei împreună. Începe cu o rețetă simplă, pornește video chat-ul și  fă-ți de mâncare împreună cu persoana cu care comunici, fiecare la casa lui. Și după aceea, savurați cină împreună online, povestiți pe îndelete și distrați-vă.
 3. Tururi virtuale. Cel mai simplu mod este să folosești Google Maps și opțiunea Street View. Poți face un tur virtual interesant în orașul tău sau puteți „merge” împreună într-un alt oraș ca să descoperiți atracțiile principale. E bine de știut și că multe muzee și galerii moderne oferă tururi virtuale gratuite pentru toată lumea, așa că merită să profitați și de asta.
 4. Ore împreună de fitness. Puteți face sport împreună pentru a petrece timpul nu numai plăcut, ci și benefic pentru sănătate. Cel mai important este să-i placă și celeilalte persoane. E puțin ciudat să forțezi pe cineva să facă exerciții în fața camerei dacă nu e exact ceea ce-și dorește.
 5. Vizionarea filmelor sau jocurile online. Sunt multe servicii disponibile care vă permit să vizionați filme și emisiuni în același timp, cum ar fi Netflix Party. Alegeți împreună un film interesant într-o seară și vizionați-l cu plăcere. Puteți să vorbiți despre el în paralel prin apel video. La fel este și cu jocurile video. Dacă vă place la amândoi să vă jucați, aceasta poate fi o modalitate excelentă de a petrece timp împreună.
 6. Întâlniri virtuale. Dacă preferi ceva mai tradițional, te poți pregăti pentru o întâlnire virtuală la fel cum ai face și pentru o întâlnire obișnuită. Îmbracă-te frumos, prepară cina, ia un vin, aprinde lumânări și așa mai departe. Totul este ca în viața reală, dar online.
 7. Club de lectură. Dacă la amândoi vă place să citiți, atunci este perfect! Puteți alege cărți interesante, le puteți citiți (inclusiv unul altuia) și apoi discuta despre intrigă și personaje prin apel video. Un mod foarte unic și distractiv de a petrece timpul împreună!

În general, trebuie menționat că video chat-ul online oferă mult mai multe oportunități interesante pentru a petrece timpul împreună pe net decât site-urile și aplicațiile obișnuite de întâlniri sau rețelele sociale.

Dacă până acum nu te-a interesat formatul de video chat, atunci este timpul să-i dai o șansă și să descoperi ceva nou. Suntem siguri că o să-ți placă acest tip de întâlniri și că vei da peste multe persoane interesante alături de care te vei distra.

Îți dorim să întâlnești o grămadă de oameni simpatici! Mult succes!

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura