Victorie surprinzătoare, dar meritată

11 x 1 silviu bolos cns cetateCiprian Marinuţ

Nou-promovata CNS „Cetate” Deva a câştigat cu 2-1 (0-0) amicalul disputat, în deplasare, sâmbătă, cu fosta echipă de Liga I, Universitatea Cluj-Napoca. Pentru trupa antrenată de Marius Sîrbu au marcat Suciu şi Boloş. La final, antrenorul studenţilor, Mihai Teja, i-a anunţat pe fotbalişti că pleacă din Cluj, din cauza problemelor financiare.

Debut cu dreptul
CNS „Cetate” Deva a avut numai de câştigat din primul meci de verificare din perioada de iarnă. Trupa antrenată de Marius Sîrbu a învins în mod neaşteptat o echipă din liga secundă, cu mare tradiţie pe scena fotbalului românesc, pe un teren bun şi a câştigat mult la capitolul moral. Trebuie precizat că Universitatea Cluj este într-o situaţie dramatică, din cauza problemelor financiare. Jucătorii şi angajaţii clubului sunt neplătiţi de mai multe luni, iar antrenorul Mihai Teja a părăsit echipa împreună cu secunzii săi, după meciul cu CNS „Cetate” Deva.
Dincolo de necazurile clujenilor, CNS „Cetate” a reuşit un joc promiţător cu care i-a ţinut în şah pe studenţi până la pauză, când scorul era 0-0. Devenii au prins curaj în repriza secundă şi au reuşit deschiderea scorului prin Suciu, care a finalizat o acţiune la care au mai participat Făgărăşanu şi Boloş. Universitatea a reuşit egalarea, dar la scurt timp devenii au preluat din nou conducerea graţie unui gol foarte frumos reuşit de Boloş cu o execuţie senzaţională, şut în vinclu de la peste 25 de metri. „Am făcut un joc bun în care ne-am ridicat la nivelul unui adversar foarte bine pus la punct, pe un teren aflat în condiţii excelente. Mai importantă decât victoria e calitatea promiţătoare a jocului şi moralul pe care l-au câştigat jucătorii după acest meci”, a afirmat antrenorul Marius Sîrbu.
În prima repriză, CNS „Cetate” a evoluat în următoarea formulă: Raţ – Kelemen, Doda, Mintaş, Doboş, Vajda, Buzducea, Şaucă, Făgărăşanu, Pribac, Suciu. Din minutul 45 au intrat: Cobliş –  Grunţă, Boldea, Dosan, Ungureanu, Boloş, Cheşariu. Din minutul 80 au mai jucat Lupu (junior de 16 ani) şi Boldor (junior de 17 ani).
În continuare, CNS „Cetate” Deva va disputa următoarele meciuri amicale: 10 februarie – cu Performanţa Ighiu (deplasare, la Zlatna); 13 februarie cu Performanţa Ighiu (acasă); 17 februarie – cu CSM Lugoj (acasă); 20 februarie cu Măgura Cisnădie; 23 februarie cu CSM Lugoj (deplasare); 27 februarie cu Măgura Cisnădie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.