VICTORIE la comisii legat de Pl-x 145 – Cetățenii ÎNVING politicienii!

Alături de obligativitatea Certi­fi­ca­­tului Verde, Plx 145/2023 este cel mai sinistru proiect de lege propus în România – un proiect de lege care reflectă maleficul partidelor PNL și USR care au negociat acest jalon în PNRR și lăcomia PSD care vrea să ajungă la bani pentru a construi centrele de zi unde să fie închiși copiii.
Pentru că această propunere de lege asta face – dă autorităților dreptul de a lua copiii din familie și de a-i plasa într-un centru de zi în cazul în care de exemplu:
– Părintele susținător este în șomaj;
– Părintele unic susținător este ple­cat în străinătate;
– Familia are membri adulți cu diza­bilități;
– Are cel puțin un membru al familiei care nu e înscris la medicul de familie;
– Are cel puțin un copil cu per­for­manțe slabe la școală;
– Are cel puțin un copil nevaccinat cu schema din Programul Național de Imu­nizări.
PSD se preface continuu că este neputincios în fața celor negociate în PNRR de PNL și USR. Dar cea care a propus acest proiect de lege nu este altcineva decât Doamna Gabriela Firea de la PSD!
Toți, o apă și un pământ. Dumnezeu ni i-a dat ca să învățăm o lecție, să învățăm că puterea stă la noi, ce­tă­țenii. Și nu la ei, o mână de oameni fără coloană vertebrală.
Ieri, luni 24 Aprilie 2023, acest pro­iect a fost dezbătut în Parlament iar socie­tatea civilă a avut oportunitatea de a se adresa Doamnei Firea de la PSD – inițiator al acestui proiect, de a aduce argumente împotriva acestui pro­iect și de a cere RESPINGEREA în totalitate a acestui proiect de lege, să dispară de tot. Toate argumentele aduse de societatea civilă au fost im­posibil de contrazis de PNLiști, USRiști și PSDiști. Au determinat-o chiar pe doamna Firea să spună că dânsa este de acord să se facă un nou proiect de lege, luat de la zero și conceput îm­preună cu societatea civilă.
Victorie pentru cetățeni!
Iată, dragi români, că se poate. Da, se poate. Se poate ca politicienii să facă ce vor cetățenii. Trebuie doar să acționăm.
Felicitări reprezentanților societății civile, în special doamnei avocat Ioana Marina Alexandru, doamnei avocat Elena Radu, domnului psiholog Adrian Aciu, doamnei doctor Anca Nițulescu, domnului Aurelian Popa, domnului Pompiliu Diplan, domnului Eugen Lucan, domnului Stoian George Daniel și tuturor cetățenilor celor care au acționat informând lumea pe di­ferite canale și diferite medii despre ce se întâmplă în Parlament.
Cetățenii au învins politicienii!

Felicitări, români!
Da, se poate!

25.04.2023
Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA