Victorie istorică la rugby

Ciprian Marinuţ

Echipa Ştiinţa Petroşani a făcut instrucţie cu CFR Braşov, ultima clasată în Divizia Naţională, şi s-a impus cu categoricul scor de 103-8 (47-8) în partida restanţă, disputată ieri, în Valea Jiului. În urma acestui categoric succes, studenţii au acumulat cinci puncte (patru pentru victorie şi unul bonus, pentru numărul de eseuri) şi s-au apropiat la un singur punct de locul doi, promovabil.
 

În rolul călăului
Cu obiectivul de a „urca” în Superligă, pentru a evolua cu granzii Steaua, Dinamo sau Farul Constanţa, Ştiinţa Petroşani a preluat rolul echipelor de top şi a predat lecţii de rugby echipei CFR Braşov. Studenţii, pregătiţi de Alexandru Lupu, au jucat aproape perfect, în meciul restanţă de ieri, cu ultima clasată în Divizia Naţională, şi au câştigat la o diferenţă de scor, 103-8, ce nu lasă loc de comentarii. „Echipa a aplicat exact ceea ce am pregătit la antrenamente, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă. Ştiinţa nu a mai câştigat la un astfel de scor de foarte mulţi ani. Ne-am apropiat la un singur punct de locul doi şi avem şanse mari să încheiem campionatul pe acest loc promovabil în Superligă”, a afirmat antrenorul Alexandru Lupu.

 

Succes plătit cu o… fractură
Cei mai prolifici jucători ai Ştiinţei au fost Skverne, C. Sabău, Ov. Iepure şi antrenorul Alexandru Lupu, prezent în teren pe parcursul întregii reprize secunde. Toţi aceşti rugbyşti au marcat mai mult de două eseuri fiecare şi au contribuit serios la punctajul studenţilor. Din păcate, succesul a fost umbrit de o accidentare gravă suferită de Tatarciuc, în primele minute de meci. Jucătorul Ştiinţei a suferit o fractură la mână şi a fost transportat de urgenţă la spital, astfel că va lipsi din echipă cel puţin câteva săptămâni.
Următorul meci al Ştiinţei va fi duminică, de la ora 11.00, acasă, cu Bucovina Suceava. Partida a fost amânată cu o zi la cererea echipei din Moldova, pentru că jucătorii suceveni sunt la serviciu mâine şi pot ajunge la Petroşani abia sâmbătă.

Clasamentul Diviziei Naţionale:
1. RC Iaşi – 33 puncte; 2. Rulmentul Bârlad – 28 puncte; 3. Ştiinţa Petroşani – 27 puncte; 4. RC Buzău – 19 puncte; 5. Bucovina Suceava –  14 puncte 6. RC Pantelimon – 11 puncte 7. CFR Braşov-0 puncte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.