Sport

Victorie cu suflet şi inspiraţie! Ne impunem la revenirea în Liga a doua!

Claudiu Sav

Aproximativ 6.000 de suporteri au asistat la primul meci al Corvinului în Liga secundă! Iar cei care au ales să ia loc în tribunele arenei „Michael Klein”, n-au regretat decizia luată. Echipa noastră s-a impus cu 2-1, la capătul unui meci în care atitudinea şi dăruirea au făcut diferenţa. Ambele formaţii au terminat meciul cu un om în minus.

I-au testat vigilența

Drumul Corvinilor în liga secundă a început cum nu se poate mai bine, într-un meci în care cele două nou-promovate au arătat că merită cu prisosinţă să „respire” fotbalul celui de-al doilea eşalon. Timp de tatonări? Aproape deloc, pentru că în primele minute, Mitran şi Neicuţescu au dat primele „raiduri” buturilor lui Krell şi Lefter. Golul a venit cumva firesc, „acompaniat” de încurajările din tribune: Coman a şutat, din careu, în blocajul fundaşilor nemţeni, mingea a sărit la Neacşa, care a înscris cu o execuţie de mare fineţe, din unghi închis, profitând de plasamentul nefericit a goalkeeper-ului advers (8)!

Oaspeţii n-au resimţit însă şocul şi au împins, timp de câteva minute, jocul în jumătatea adversă, iar Llullaku şi Agostinho i-au testat vigilenţa lui Lefter. Corvinul s-a regrupat rapid şi chiar dacă l-a pierdut pe Elton – ieşit accidentat – a rămas în pressing şi a avut şansa lui 2-0, chiar prin cel care i-a luat locul brazilianului din centrul defensivei noastre: Manolache a reluat o centrare din stânga, cu capul, în „transversală”, iar pe contraatac Iacob i-a permis lui Agostinho să îi faţa, l-a tras de braţ şi a văzut „roşu” direct, pentru fault în postură de ultim apărător şi pentru o repriză (şi) mai complicată pentru alb-albaştri.

A tras din întoarcere

La reluare, deşi în inferioritate, trupa lui Florin Maxim a avut prima şansă bună, prin Coman, care a tras din întoarcere, peste, din centrul careului. Pustai a „mutat” cu Patrick Petre, iar fiul fostului internaţional, Florentin, n-a putut înscrie, cu capul, deşi fusese scăpat din marcaj. Deşi părea că prinde viteză, jocul oaspeţilor a fost frânat de eliminarea lui Anton, care a văzut al doilea avertisment pentru o intrare din spate la Manolache (58), şi oaspeţii au fost nevoiţi să îşi regândească tactica.

Neicuţescu a fost aproape de egalare, după ce a profitat de o neînţelegere între Pîrvulescu şi Lică, dar Lefter a fost la post, portarul nostru nemaiavând ce să facă însă la „capul” lui Ciobanu, din careul mic, după o minge trimisă bine de acelaşi Patrick Petre. Florin Maxim a făcut imediat patru înlocuiri și echipa noastră s-a întors rapid în avantaj pe tabelă. În minutul 83, Coman a pasat din drepta, Hrezdac a deviat elegant balonul și nou-intratul Marius Lupu a marcat plasat în dreapta lui Krell (82). „Şeptarul” nostru a mai irosit apoi o şansă de a face „dubla”, Krell parând lovitura sa liberă din finalul unui joc în care alb-albaştrii s-au apărat bine, au arătat devotament şi atitudine şi au câştigat la debutul în liga a doua. Cu sufletul, aşa cum îşi doresc cei ce iau loc în tribune!

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Fl. Iacob, Lică (Pop, 79′), Elton da Silva (Manolache, 28′), Velisar – T. Mitran (S. Ion, 79′), Neacșa (cpt.) (Lupu, 79′), Hrezdac, Antonov (Bradu, 79′), Pîrvulescu – Coman

Ceahlăul Piatra Neamţ (antrenor Cristian Pustai): Krell – Albino, Jalbă (Ștefănescu, 90+1′), Vișinar (cpt.), Bacalu – Akwasi, Jaquite (Onișa, 54′) – Anton, Neicuțescu, Llullaku (Ciobanu, 70′) – Agostinho (P. Petre, 54′)

Eliminaţi: Iacob (41) şi Anton (58)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura