Sport

Victorie concludentă în cel de-al doilea amical al verii

Claudiu Sav
Echipa noastră a trecut cu bine al doilea test din presezon. „Corviniştii” au depăşit cu 2-0 (2-0), colega de eşalon, CSC Dumbrăviţa, la capătul unui joc consistent, mai ales în primele 45 de minute. A fost ultima partidă de verificare înainte de stagiul de pre­gătire de la Curtea de Argeş, progra­mat să înceapă pe 14 iulie.

Șansă irosită
În faţa a aproximativ 700 de suporteri, oaspeţii din Timiş („cantonaţi” la Săntâmăria Orlea în această perioadă) au fost mai activi în debut de joc, când au şi avut o oportunitate de gol, dar Zaluschi a trimis mult peste, din inte­riorul careului, o minge venită din stân­gă, de la Toroc. Treptat, „corbii albaştri” au pus stăpânire pe joc şi au şi deschis scorul, în minutul 16, Lupu trimiţând cu capul sub transversală, o centrare perfectă venită dintr-un corner al lui Neacşa. Trei minute mai târziu, băieţii lui Florin Maxim au fost aproape de gol din nou, însă Trifon a respins șutul lui Pîrvulescu, de la 15 metri. 2-0 s-a făcut, totuşi, în minutul 30, atunci când că­pitanul Alexandru Neacșa l-a învins pe Trifon cu un șut bine-plasat de la 16 metri, în vinclu. Repriza s-a încheiat cu o altă şansă mare, irosită de Coman, care a trimis alături, din zece metri, după ce a „culcat” un fundaş advers, primind o minge de la Lupu – care combinase, în bandă, cu Iacob.
Au stăpânit jocul
În repriza a doua, antrenorul vizita­torilor, Cosmin Stan, a trimis în teren o garnitură cu totul schimbată, iar startul a fost ceva mai bun. În minutul 48, Ghinescu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a trecut peste poarta lui Blaga. Tot dintr-o lovitură liberă, însă de la 30 de metri, Tismonar a lovit transversala, în minutul 54, iar 60 de secunde mai târziu, Mancaș a reluat pe jos, de la marginea careului, dar Blaga, pe fază, a reușit să se întindă și să respingă în corner. Imediat după aceea, alb-albaştrii au pus, din nou, stăpânire pe joc, au combinat cu multă răbdare şi au încheiat meciul cu alte două şanse bune de a face 3-0. Mai întâi prin Mitran, al cărui şut din 16 metri a trecut „razant” pe lângă vinclu, iar mai apoi prin Chindriş, a cărui reluare puternică de la marginea careului a fost respinsă de Toroc. S-a încheiat 2-0 pentru amfitri­oni, care intră în ultimele zile înaintea cantonamentului de la Curtea de Argeş, acolo unde mai au planificate alte trei teste.
Florin Maxim, despre prestaţia de miercuri: „Jocul de azi mi-a lăsat o impresie bună, per total. Primele 45 de minute chiar am arătat bine, pe alocuri, chiar foarte bine… am avut şi posesia, am judecat bine şi fazele fixe. N-am fost surprinşi pe fază defensivă, doar de câteva ori, asta chiar dacă studiasem un alt sistem de joc al adversarilor, ne-au surprins puţin, dar ne-am adaptat repe­de. Băieţii sunt bine, chiar sunt mulţu­mit, nu aş avea ce să le reproşez. De la zi la zi şi cei nou-veniţi par că se integrează tot mai bine, important e să fie sănătoşi, feriţi de accidentări, pentru că urmează o perioadă mai grea, cu cantonamentul, cu jocuri din trei în trei zile…”.
Despre absenţele lui Bradu şi Lică şi despre un potenţial transfer:
„Cred că am mai avea nevoie de un jucă­tor pe poziţia de inter. Asta chiar dacă Bradu va intra, de luni, în program normal. Nu mai vreau să vorbesc îna­inte, dar ar mai fi nevoie de un transfer, sper să putem să rezolvăm acest aspect. Cât despre Lică, ieri a simţit o încărcătură la aductori, nu cred că e ceva grav, dar am hotărât să nu forţăm, tocmai pentru că suntem într-o perioa­dă atât de importantă”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.