Viceprimarul Răzvan Mareş, audienţe în aer liber!

3 aprilie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Premieră în autoritatea publică locală, dar şi din ţară. Viceprimarul Răzvan Mareş (foto) a anunţat că va susţine audienţe, din această lună, în aer liber. O asemenea idee nu a mai avut nici un ales local, iar Mareş vrea să rezolve în acest fel problemele devenilor, evident, legate de primărie.
Astfel, viceprimarul Răzvan Mareş va organiza aceste audienţe după orele de program, la un birou improvizat, pe care susţine că-l va muta în diferite locuri din municipiu. Viceprimarul va fi însoţit, la audienţele în aer liber, de şefi ai serviciilor şi direcţiilor de specialitate ale primăriei şi de consilieri locali, care vor oferi răspunsuri la problemele aduse în discuţie de cetăţeni.
“Sunt destui oameni care, pur şi simplu, nu au timp să vină la primărie, să-şi rezolve problemele. Iar alţii, poate nu au destul curaj. O să vină primăria la ei! Dar nu venim la o simplă întâlnire. Venim cu masă, cu scaune şi cu registrul de audienţe. Ascultăm întrebările oamenilor şi le oferim răspunsurile. Încercăm astfel să reducem timpul de soluţionare a problemelor pe care cetăţenii le consideră importante. În fond, avem o obligaţie morală de a comunica direct cu oamenii şi de-a le oferi informaţiile de care au nevoie – pentru că informaţia le va permite să aprecieze în cunoştinţă de cauză acţiunile administraţiei şi să participe în mod avizat la luarea deciziilor care îi privesc. O să anunţăm cu o săptămână înainte în ce loc vom face audienţele, poate să vină oricine la ele, fără programare, doar cu buletinul”, a explicat viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş, sperând ca această iniţiativă să dea devenilor mai mult curaj să se adreseze administraţiei şi, mai ales, să crească încrederea cetăţeanului în instituţiile publice.
Programul audienţelor în aer liber va fi lansat după sărbătorile de Paşti şi va fi anunţat săptămânal, pe site-ul oficial al Primăriei municipiului Deva şi pe paginile de Facebook ale edililor oraşului. Mareş a declarat că audienţele vor începe de la ora 17.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. A Pap spune:

  Domnule Viceprimar, aveti o viziune pentru orasul Deva ? Locuitorii orasului nostru suporta prea multa agresivitate, indeosebi zgomote provocate de masini, motociclete, sirene, santiere ilegale, ateliere de reparatii situate in imediata vecinatate a caselor si apartamentelor, etc.

  Stimati Deveni, va place ce devine oraselul nostru ?
  Avem nevoie de o mentalitate sanatoasa, o noua viata, respect fata de cei din jur, trecatori, vecini, turisti.
  Ce ne oferim unii altora ? Este timpul sa ne schimbam, caci haosul poate scapa de sub control in orice moment si regretele sunt tardive, fara rezolvare.

  P.S. Specificul marilor sarbatori la Deva : o luna inainte de Craciun “bubuituri cu petarde” si o luna inainte de Paste “bubuituri cu batut de covoare”.
  Zilele obisnuite 10 luni pe an : bubuituri obisnuite…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Veteranul de război de 100 de ani, premiat şi la judeţ

Veteranul de război Vasile Creţu (foto), fost jandarm, care la împlinirea vârstei de 100 de ani a fost făcut Cetăţean...

Gura lumii 3.04.2017

Traşi pe sfoară şi de un ”specialist” în albirea interlopilor periculoşi şi a infractorilor cu bani. Sute de persoane au...

Doar Daum?

În fotbal este o regulă: când obţii o victorie, laudele merg în general către echipă, când bifezi o înfrângere, antrenorul...

Închide