Politica si administratie

Viceprimarul Oancea, pus pe liber de primar

Nicolle Ebner

Viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto dreapta), preşedintele organizaţiei municipale PNL Deva, a fost schimbat, vineri, din funcţie, fiind înlocuit de consilierul local Corina Oprişiu, preşedintele organizaţiei municipale PDL Deva.

Schimbarea, votată de 14 din 19 consilieri

Propunerea primarului Mircia Muntean (foto stânga), coleg de partid cu Oancea, a fost votată de 14 din cei 19 consilieri prezenţi la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Deva, convocată de primar, majoritatea dintre cei care au votat „pentru” fiind consilieri PNL. Conform expunerii de motive prezentată de primarul Mircia Muntean, schimbarea viceprimarului Florin Oancea a avut la bază: „disensiunile care au fost create în cadrul Consiliului Local Deva, începând cu luna ianuarie 2010 de către Florin Oancea, ceea ce a dus la o funcţionare defectuoasă a acestei autorităţi publice, precum şi faptul că este absolut necesară o bună colaborare între primar, viceprimari şi consiliul local, pentru gestionarea optimă a intereselor comunităţii locale”. Votul privind schimbarea din funcţie a lui Florin Oancea a fost secret, dar poziţia consilierului PSD a demonstrat că social-democraţii au votat împotriva schimbării lui. „Nu prea sunt de acord cu acest proiect de hotărâre, deoarece este urmare a unei bătălii interne din PNL, iar motivaţia este şchioapă. În ultimul timp, se ajunsese la un echilibru, iar acum, prin eliminarea lui Oancea, vrem să revenim la aceeaşi cooperativă de vot. Puneţi în funcţiune din nou maşina de vot, ca să construiţi iarăşi sensuri giratorii cu 30 de miliarde de lei. Vă felicit, domnule primar, aţi reuşit o mare victorie”, a declarat Vasile Ţonea.

Primarul Mircia Muntean s-a simţit jignit de declaraţiile consilierului social-democrat şi nu a pierdut ocazia să-i răspundă, pe măsură: „dacă l-aş fi propus pe colegul dumneavoastră, Ovidiu Moş, pentru funcţia de viceprimar, şi nu pe doamna Corina Oprişiu de la PDL, altceva aţi fi declarat cu privire la acest proiect de hotărâre”.

Majoritate PNL-PDL în Consiliul Local Deva

Propunerea lui Mircia Muntean de înlocuire a liberalului Florin Oancea cu un reprezentant al puterii a fost votată aproape în unanimitate, cu 17 voturi „pentru” şi două „împotrivă”. „Votul demonstrează că alegerea doamnei Oprişiu este cea mai potrivită. Gata cu scandalurile, cu ura şi cu debandada în consiliul local. Sper să fie un nou început pentru speranţele oamenilor”, a declarat primarul la aflarea rezultatului. „Am acceptat funcţia de viceprimar, pentru că doresc să-l ajut mai mult pe primar, iar el a fost de acord cu acest lucru. Sunt mândră de postul pe care l-am primit, dar vă asigur că în momentul în care vreo hotărâre este nelegală sau împotriva intereselor cetăţenilor, nu o voi vota, chiar cu riscul de a pierde funcţia de viceprimar”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Corina Oprişiu, prima femeie care ocupă un post de viceprimar, în Deva, în ultimii 20 de ani. Deocamdată, noul viceprimar nu poate intra „în pită” decât după revenirea lui Florin Oancea din concediu medical, urmând să preia toate atribuţiile acestuia.

3 comentarii la „Viceprimarul Oancea, pus pe liber de primar

 • O noua victorie stralucitoare a eternului , multiubitului, nepretuitului si stimabilului nostru conducator de urbe!
  Sa ne traiasca si sa-l alegem pe viata!!!!.Pe viata noastra(a celor din generatia mea, ca sa nu ne blesteme cei mai tineri), ca oricum ,dupa cum ne conduce, sigur perioada asta va fi mai scurta decit a lui , asa incit sper ca Devenii sa scape mai repede de el.Oricum ar fi mai bine, decit sa va conduca , asemenea , lui Stefan, pina la adinci batrineti!!!

 • Are mana buna ” pinochio ” Mircia Muntean cand a tradat PNL -ul si si a pus viceprimar o femeie de la PDL care si-a parasit propiul copil din prima casatorie pentru un alt barbat si nici ca a mai interesat-o de el . O asa ” mama ” cum poate sa vorbeasca de moralitate si sa conduca un oras cum este Deva ? Poate numai cu hotul de M.Muntean PENTRU ALTE EXCROCHERII . Corina vom fi cu ochii pe tine si pe firmele sotului tau .

 • Bravo Corina ! Dar tu le-ai spus devenilor cat de dedicata ai fost fata de propriul copil din prima casnicie pe care l-ai parasit pentru un alt barbat si nu te-a mai interesat de soarta lui ? Nu le-ai spus-o pentru ca este un capitol negru in C V -ul tau . Dar toate se afla suflet nobil ce esti . Tu nu ai probitatea morala sa conduci acest oras! Ce incredere pot avea oamenii cind tu nu ai fost in stare sa cresti propriul tau copil! Nici animalele nu isi abandoneaza puii!
  Mama model!Si-a abandonat copilul ei din prima casatorie, Andrei, l-a crescut tatal la Baia-Mare de la virsta de 3 ani, a facut o aventura cu colegul de serviciu D-l Oprisiu om casatorit si cu un baietel de aceiasi virsta cu Andrei, au trait fericiti in concubinaj in 1989 venind pe lume copilul cu care se mindreste acum f. tare, dupa 7 ani de concubinaj si-au oficializat relatia dupa ce Oprisiu a divortat de prima sotie !
  Mare Doamna!!!
  Suflet nobil !!! Si-a cladit fericirea pe nefericirea celor 2 copii parasiti unul de mama si celalalt de tata!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura