Viceprimarul Hunedoarei a scãpat de la mazilire

19 mai 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

Şedinţa de consiliu convocată de consilierii PDL şi PC şi care avea ca punct principal pe ordinea de zi schimbarea viceprimarului liberal din Hunedoara, Robert Dan (foto), nu s-a mai ţinut, deoarece nu a întrunit cvorumul. Prin urmare, tentativa de înlocuire a viceprimarului PNL a eşuat, într-un mod lamentabil.

Castelul din nisip s-a prăbuşit, din cauza PSD

Consilierii PNL şi UDMR au lipsit cu desăvârşire, însă şedinţa nu ar fi trebuit să dea emoţii nimănui, dat fiind faptul că noua coaliţie din Consiliul Local (CL) Hunedoara, PSD-PDL-PC întrunea 11 voturi, suficiente atât pentru desfăşurarea şedinţei, cât şi pentru schimbarea viceprimarului şi înlocuirea lui cu reprezentantul altui partid. Totuşi, Bianca Farcaş (PSD), care şi-a amânat plecarea în Germania, pentru a fi alături de colegii săi şi care-i asigurase inclusiv pe consilierii PC că este alături de ei, nu a venit la şedinţă. Or, cu doar 10 consilieri prezenţi, şedinţa nu a mai putut să se desfăşoare, din lipsă de cvorum. „Eu cred că, ce s-a întâmplat astăzi şi ce a făcut Bianca Farcaş este foarte urât. În momentul în care îţi laşi baltă colegii şi pe cei cu care ai vorbit, demonstrează că are nişte interese pe care noi nu le cunoaştem”, a declarat Mihai Leu, consilier local PC.

„De fapt, ne-am fi dorit schimbarea primarului”

Lui Dan Bobouţanu (PSD), şeful pe linie de partid a Biancăi Farcaş, nu i-a picat prea bine gestul colegei, aşa că nu exclude aplicarea unei sancţiuni, în funcţie de ce prevede statutul. „Am sunat-o, dar avea telefoanele închise. Inclusiv preşedintele filialei judeţene a apelat-o, personal, dar nu a reuşit să vorbească cu ea. (…) Ar fi trebuit să vină, aşa cum ar fi trebuit să vină şi consilierii PNL şi UDMR, să voteze împotrivă sau să se abţină, dacă ei consideră că ceea ce a fost pe ordinea de zi nu este în concordanţă cu părerile lor”, a declarat Dan Bobouţanu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Potrivit consilierului social-democrat, de fapt, nemulţumirea noii coaliţii din cadrul CL Hunedoara îl vizează pe primarul Ovidiu Hada. „Nu este un război împotriva viceprimarului. Dacă ne-ar fi permis legea administraţiei publice locale, vă rog să mă credeţi că toţi care am fost aici ne-am fi dorit schimbarea primarului”, mai spune Dan Bobouţanu.

„UDMR se poziţionează după cum are interesul”

„Este prematur să tragem concluzia dacă Bianca Farcaş a trădat sau a avut motive obiective să lipsească. Este reprobabil că nu au venit colegii noştri de la PNL, să accepte o luptă deschisă, colegială, să-şi exprime votul şi să demonstreze că sunt mai buni decât noi, sau să-şi apere viceprimarul. S-au comportat ca nişte laşi. (…) Cât despre UDMR, ca de obicei, ori se abţine, ori nu se prezintă. La guvernare suntem împreună, dar, din păcate, nu şi aici. Ei se poziţionează de fiecare dată după cum le este interesul”, spune şi consilierul PDL, Ladislau Farcaş.

„Colegii m-au susţinut!”

Pe lângă faptul că la şedinţă nu a participat nici un consilier PNL, nici din partea executivului nu s-a simţit vreun interes. „Din punctul nostru de vedere, şedinţa nu a avut nici un punct pe ordinea de zi, care să nu suporte amânare până la şedinţa ordinară, care va fi convocată, de către primar, conform Legii administraţiei publice locale”, spune viceprimarul Robert Dan. Cât despre acuzaţiile de laşitate aduse la adresa consilierilor PNL, Robert Dan răspunde că: „tocmai prin neprezentarea lor, la comanda consilierilor PSD, PDL şi PC demonstrează că m-au susţinut. Iar primarul Ovidiu Hada este ocupat cu o delegaţie de investitori”.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. helga spune:

    neseriozitate ca de obicei.Avem ce am votat

  2. Theo spune:

    INTERESUL COMUNITATII . . . bata-l norocu’

  3. eu spune:

    ROBERT IAL PE HADA SI PE PUIU RADU[BUCATARU DE LA PIATA CA A UITAT DE UNDE A PLECAT]SI LASATI-NE IN PACE.PACAT DE NOI HUNEDORENII DAR ASA NE TREBUIE CA NOI V-AM VOTAT SI PE VOI VA DOARE IN COT MERGETI LA VINATOARE SI PASTORUL E TOTUL OK PACAT.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Angajaţii de la Cadastru lucrează din nou

După protestul spontan, de luni, al angajaţilor de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Hunedoara, ieri, lucrurile...

225 de paturi vor fi reduse din spitalele hunedorene

Este oficial! Din data de 1 iulie 2010, spitalele din judeţul Hunedoara vor pierde 225 de locuri. Potrivit reprezentanţilor Ministerului...

Menestreli, în concert la Strasbourg

Astăzi, la Strasbourg, la Parlamentul European, va avea loc un concert intitulat „Menestrelii din Transilvania”. Spectacolul va fi susţinut de...

Închide