Viceprimarul Hunedoarei a scãpat de la mazilire

Nicolle Ebner

Şedinţa de consiliu convocată de consilierii PDL şi PC şi care avea ca punct principal pe ordinea de zi schimbarea viceprimarului liberal din Hunedoara, Robert Dan (foto), nu s-a mai ţinut, deoarece nu a întrunit cvorumul. Prin urmare, tentativa de înlocuire a viceprimarului PNL a eşuat, într-un mod lamentabil.

Castelul din nisip s-a prăbuşit, din cauza PSD

Consilierii PNL şi UDMR au lipsit cu desăvârşire, însă şedinţa nu ar fi trebuit să dea emoţii nimănui, dat fiind faptul că noua coaliţie din Consiliul Local (CL) Hunedoara, PSD-PDL-PC întrunea 11 voturi, suficiente atât pentru desfăşurarea şedinţei, cât şi pentru schimbarea viceprimarului şi înlocuirea lui cu reprezentantul altui partid. Totuşi, Bianca Farcaş (PSD), care şi-a amânat plecarea în Germania, pentru a fi alături de colegii săi şi care-i asigurase inclusiv pe consilierii PC că este alături de ei, nu a venit la şedinţă. Or, cu doar 10 consilieri prezenţi, şedinţa nu a mai putut să se desfăşoare, din lipsă de cvorum. „Eu cred că, ce s-a întâmplat astăzi şi ce a făcut Bianca Farcaş este foarte urât. În momentul în care îţi laşi baltă colegii şi pe cei cu care ai vorbit, demonstrează că are nişte interese pe care noi nu le cunoaştem”, a declarat Mihai Leu, consilier local PC.

„De fapt, ne-am fi dorit schimbarea primarului”

Lui Dan Bobouţanu (PSD), şeful pe linie de partid a Biancăi Farcaş, nu i-a picat prea bine gestul colegei, aşa că nu exclude aplicarea unei sancţiuni, în funcţie de ce prevede statutul. „Am sunat-o, dar avea telefoanele închise. Inclusiv preşedintele filialei judeţene a apelat-o, personal, dar nu a reuşit să vorbească cu ea. (…) Ar fi trebuit să vină, aşa cum ar fi trebuit să vină şi consilierii PNL şi UDMR, să voteze împotrivă sau să se abţină, dacă ei consideră că ceea ce a fost pe ordinea de zi nu este în concordanţă cu părerile lor”, a declarat Dan Bobouţanu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Potrivit consilierului social-democrat, de fapt, nemulţumirea noii coaliţii din cadrul CL Hunedoara îl vizează pe primarul Ovidiu Hada. „Nu este un război împotriva viceprimarului. Dacă ne-ar fi permis legea administraţiei publice locale, vă rog să mă credeţi că toţi care am fost aici ne-am fi dorit schimbarea primarului”, mai spune Dan Bobouţanu.

„UDMR se poziţionează după cum are interesul”

„Este prematur să tragem concluzia dacă Bianca Farcaş a trădat sau a avut motive obiective să lipsească. Este reprobabil că nu au venit colegii noştri de la PNL, să accepte o luptă deschisă, colegială, să-şi exprime votul şi să demonstreze că sunt mai buni decât noi, sau să-şi apere viceprimarul. S-au comportat ca nişte laşi. (…) Cât despre UDMR, ca de obicei, ori se abţine, ori nu se prezintă. La guvernare suntem împreună, dar, din păcate, nu şi aici. Ei se poziţionează de fiecare dată după cum le este interesul”, spune şi consilierul PDL, Ladislau Farcaş.

„Colegii m-au susţinut!”

Pe lângă faptul că la şedinţă nu a participat nici un consilier PNL, nici din partea executivului nu s-a simţit vreun interes. „Din punctul nostru de vedere, şedinţa nu a avut nici un punct pe ordinea de zi, care să nu suporte amânare până la şedinţa ordinară, care va fi convocată, de către primar, conform Legii administraţiei publice locale”, spune viceprimarul Robert Dan. Cât despre acuzaţiile de laşitate aduse la adresa consilierilor PNL, Robert Dan răspunde că: „tocmai prin neprezentarea lor, la comanda consilierilor PSD, PDL şi PC demonstrează că m-au susţinut. Iar primarul Ovidiu Hada este ocupat cu o delegaţie de investitori”.

3 comentarii la „Viceprimarul Hunedoarei a scãpat de la mazilire

  • 19 mai 2010 la 18:48
    Legătură permanentă

    ROBERT IAL PE HADA SI PE PUIU RADU[BUCATARU DE LA PIATA CA A UITAT DE UNDE A PLECAT]SI LASATI-NE IN PACE.PACAT DE NOI HUNEDORENII DAR ASA NE TREBUIE CA NOI V-AM VOTAT SI PE VOI VA DOARE IN COT MERGETI LA VINATOARE SI PASTORUL E TOTUL OK PACAT.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.