Actualitate

Vi se supraîncălzește fierul de călcat? Iată 4 soluții simple pe care să le încercați

Așadar, fierul dvs. de călcat se supraîncălzește, face găuri și se lipește de aproape orice. Ați distrus o cămașă de prea multe ori și acum vă e frică să vă apropiați de acea stație de călcat. Ce puteți face pentru ca fierul dvs. de călcat să se… răcorească puțin?

 

În continuare, în această secțiune, veți vedea câteva metode pe care le puteți folosi pentru a opri fierul de călcat să se supraîncălzească. Acestea vă vor ajuta să salvați hainele care v-au mai rămas înainte de a fi nevoiți să investiți într-o garderobă complet nouă.

Verificați de două ori setările

În primul rând, atunci când reparați un fier de călcat sau o stație de călcat care se supraîncălzește ar trebui să verificați de două ori setările acestora. Este mult prea ușor să răsturnați cadranul de temperatură și să ajungeți să călcați o țesătură delicată la temperatură ridicată în loc de scăzută. Nu durează mult până când țesătura se lipește de talpă și vă lasă fără cămașă.

 

Așadar, ce puteți face pentru a evita această problemă? Iată câteva sfaturi:

 

  • Înainte de a începe să folosiți o stație de călcat, verificați de două ori setările de căldură. Acest lucru vă va ajuta să evitați să călcați ceva pe o setare care ar arde materialul.
  • Urmați instrucțiunile de pe simbolurile de călcat și de spălare de pe hainele dumneavoastră. Aceste etichete vă vor ajuta să vedeți care este cea mai bună temperatură pentru călcarea articolelor delicate.
  • Dacă nu sunteți sigur de temperatura tălpii, ar trebui să o testați înainte de a începe. Puteți face acest lucru rulând fierul de călcat pe placă și apoi testându-l pe un mic colț din hainele dumneavoastră. Ar trebui să faceți acest lucru pentru a verifica dacă nu se va lipi și nu se va arde.

Schimbați termostatul reglabil

Acum, ce se întâmplă dacă fierul de călcat se supraîncălzește din cauza unei probleme tehnice? Acest lucru ar putea fi din vina termostatului reglabil. Dar, ce face termostatul reglabil? Iată care sunt cele două funcții principale ale sale:

 

  • Acest mecanism vă permite să setați temperatura potrivită pentru a începe să călcați
  • Ajută fierul sau stația de călcat să producă abur

 

Dacă termostatul reglabil este defect, acesta va avea tendința de a supraîncălzi talpa și, ca urmare, de a vă arde hainele. Singura soluție la această problemă este să schimbați termostatul.

 

Deși schimbarea unui termostat este simplă, de multe ori găsirea piesei nu este atât de ușoară pe cât ați dori să fie. Și, dacă reușiți să puneți mâna pe termostatul reglabil potrivit pentru acea stație de călcat Philips, s-ar putea să constatați că acesta este puțin cam scump. Achiziționarea unui fier de călcat nou se dovedește adesea a fi cea mai economică și mai lipsită de probleme.

Înlocuiți cadranul de temperatură

Fierul dumneavoastră de călcat ar putea, de asemenea, să înceapă să se supraîncălzească din cauza unei defecțiuni la cadranul de temperatură. Puteți vedea dacă acesta este cazul, rotiți cadranul de la o setare foarte joasă la o setare foarte înaltă. Dacă talpa nu-și schimbă temperatura sau dacă cadranul se simte slăbit, există o șansă ca acesta să fie defect.

 

Un cadran care nu reglează mecanismul de temperatură vă va arde hainele. Așadar, atunci când se întâmplă acest lucru, singura modalitate de a remedia problema este cu un cadran de schimb.

 

Din fericire, cadranele de înlocuire nu sunt prea scumpe. Dar nici nu sunt foarte accesibile. Dacă sunteți suficient de norocos să găsiți un cadran care să se potrivească cu marca și modelul fierului dumneavoastră de călcat, tot ce va fi nevoie este un simplu schimb pentru a rezolva problema.

Înlocuiți termostatul de control al aburului

În cele din urmă, problemele dvs. cu un fier sau o stație de călcat supraîncălzite s-ar putea datora unei defecțiuni la termostatul de control al aburului. Dar ce face termostatul de control al aburului? Acesta este elementul care generează aburul care vă facilitează scoaterea cutelor de pe haine.

 

Dacă termostatul de control al aburului din fierul dvs. de călcat nu funcționează bine, este posibil ca acesta să genereze prea mult abur. Prea mult abur va face ca fierul de călcat să se supraîncălzească și, ca urmare, să vă ardă hainele. De asemenea, vă va umezi prea mult hainele și le-ar putea face mai sensibile la umezeală.

 

Așadar, ce trebuie să faceți pentru a remedia această problemă? Cheia este să înlocuiți termostatul de control al aburului. Dar, înlocuirea termostatului de control al aburului este o treabă complicată. Nu numai că este complicată, dar este și extrem de greu să faceți rost de piese. De obicei, este mai ieftin și mult mai puțin stresant să înlocuiți întregul fier sau stație de călcat.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura