Vețel: În atenția cetățenilor

Magdalena Șerban

Conducerea publică din Vețel aduce în atenția cetățenilor care au depus dosar pentru a solicita ajutorul pentru încălzire și suplimentul pentru energie (sezon 2022-2023) o obligație pe care trebuie să le respecte. O altă informare vine dinspre capitolul taxe și impozite locale.

Noi reglementări
„Ca urmare a modificărilor intervenite la data de 01.01.2023 cu privire la creșterea salariului minim pe economie, informăm populația că, în conformitate cu prevederile art. 19, alin (1), și alin. (2) din Legea nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, cei vizați de acest sprijin trebuie să de­pună/să comunice în scris Primăriei co­munei Vețel – Compartiment Asistență Socială până la data de 20.02.2023, orice modificare a situației declarate în ce­rerea inițială, la data depunerii do­sa­ru­lui. Vă rugăm să vă prezentați la sediul administrativ cu: adeverință venit net – luna ianuarie 2023 – pentru fiecare din­tre membrii familiei, salariați. Docu­men­tele solicitate sunt necesare pentru constatarea situațiilor care conduc la mo­dificarea cuantumului ajutorului pen­tru încălzire sau încetarea dreptului acordat. Vă rugăm să respectați cerința menționată anterior, pentru a fi eligibili ”, a fost mesajul transmis de primarul din Vețel, Ioan Hențiu (foto).

Reducere, și în acest an
Legat de dările pentru 2023, edilul a comunicat faptul că s-a preferat să se mear­gă pe acce­ași linie valorică, con­textul ac­tu­al nefiind unul pri­elnic unor noi biruri sau suplimentarea grilei exis­tente. ,, Nu am majorat taxele locale pen­tru acest an, ci am făcut doar in­dex­a­rea pentru a le actualiza la rata inflației. Contribuabilii pot plăti cu cash, la pri­mărie, cu cardul, prin virament făcut prin Trezorerie sau chiar online. Deci fiecare după cum preferă și cum consideră că e mai simplu. Până la 31 martie vor be­ne­ficia și de reducerea de zece procente la plata integrală pe anul curent.(…) Despre 2022 putem spune că ne-a cam chinuit puțin, în sensul că am întâmpinat ne­ca­zuri cu lucrările ne­ter­minate. Fondurile au fost puține, pre­țu­rile s-au modificat, între timp din pricina scumpirilor, mâna de lucru e la mare căutare în rândul cons­tructorilor și uite așa piedicile s-au ținut lanț. Așa că avem lucrări de ter­minat pe diverse finanțări câștigate. De la acest an așteptările ne sunt realiste, dar în mod sigur ne dorim să accesăm noi investiții. Pe lângă faptul că este obligatoriu să le finalizăm pe cele aflate în desfășurare, nu vom lăsa să treacă pe lângă noi alte noi posibi­li­tăți”, a adăugat primarul.